Rodi Media Zaal Close Up Stoelen (Frits De Beer)

Inclusief en toegankelijk

Jong of oud, beginnend of gevorderd, met of zonder beperking: iedereen kan van ons theater-, les- en horeca-aanbod genieten en kunst en cultuur maken bij Cool kunst en cultuur.

Theater en les met een beperking
Bij Cool gaan we uit van mogelijkheden, niet van beperkingen.

Language no problem
Muziek kent geen grenzen of taalbarrières. Ons lesaanbod is ook geschikt voor anderstaligen. Veel theatervoorstellingen zijn ook geschikt voor anderstaligen.

Korting
Kijk op onze theater- en educatiepagina voor verschillende kortingsregelingen. Ook is het mogelijk om een instrument te huren.

Rolstoel
Cool kunst en cultuur is geschikt voor mindervalide gasten. Rollatorgebruikers kunnen gebruik maken van een leenrolstoel. Indien je dit wenst, verzoeken we je dit van te voren bij de servicebalie aan te geven. 

Deur en lift
De entree-deur heeft een knop waarmee de rolstoelstand kan worden ingesteld. De deuren draaien dan op een langzame stand. Er is een lift aanwezig.

Toilet
Er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen.

Theaterzaal
De Rodi Media zaal op de begane grond, is voorzien van speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Ook de Kleine zaal op de eerste etage (bereikbaar met de lift) is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Geef bij je reservering (telefonisch of bij de servicebalie) aan of je van een rolstoelplaats gebruik wilt maken. Rolstoelplaatsen reserveren via de website is niet mogelijk.

Muziekstudio's
De muzieklokalen en studio's zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Geluidsversterking en –bescherming
Voor slechthorenden is er geluidsversterking te leen bij de servicebalie, geschikt voor mensen met én zonder gehoorapparaat. Let op! de versterking werkt alleen met een ontvangstkastje. Vraag voorafgaand aan de voorstelling de benodigde apparatuur bij de servicebalie om van deze service gebruik te maken. Ter bescherming van jouw gehoor, kun je gratis oordopjes afhalen bij de servicebalie.

Hidden Disablities Sunflower
Cool kunst en cultuur heeft zich aangesloten bij de Hidden Disablities Sunflower, een symbool dat mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen dragen. Medewerkers zijn getraind om dit symbool te herkennen en de dragers ervan hulp of ondersteuning te bieden wanneer zij Cool bezoeken.

Het zonnebloemsymbool komt voor op een keycord of een polsbandje. De mensen die het dragen, geven op een discrete manier aan dat zij een niet-zichtbare beperking hebben, zoals autisme, een angststoornis, chronische pijn, depressies of ADHD. Zij hebben wellicht wat meer hulp of tijd nodig dan andere gasten.

Hulphond
Het meebrengen van een getrainde hulphond is toegestaan. We verzoeken je van te voren aan te geven bij de servicebalie als je een hulphond meebrengt.

Rollator
Je kunt met een rollator onze theaterzalen en muziekstudio's in. Wel adviseren we je contact op te nemen met de servicebalie, zodat onze collega's je advies kunnen geven over hoe je het beste op je plek kunt komen. Het is mogelijk om een rollator te lenen van Cool. Indien je dit wenst, verzoeken we je dit van te voren bij ons aan te geven.

Scootmobiel
Ook gebruikers van een scootmobiel of elektrische rolstoel zijn van harte welkom. Indien je met een scootmobiel of elektrische rolstoel komt, verzoeken we je dit van te voren bij de servicebalie aan te geven.