Meer dan 600 bezoekers bij  Cool’s Winter Wonder Walk 2023

Ruim zeshonderd bezoekers bezochten het grootste samenspelmoment van onze leerlingen op zondag 17 december 2023. Cool’s Winter Wonder Walk is een jaarlijks terugkerend muzikaal evenement vlak voor de feestdagen. Maar liefst tweehonderdzeven van onze leerlingen schitterden op vele unieke plekjes in ons in kerstsfeer gebrachte cultuurpand. Het warme applaus van familie, vrienden en geïnteresseerden én de kerstman was de ultieme beloning.

Bekijk hier de aftermovie!

Muzikale ontdekkingstocht

Onder begeleiding van gidsen gingen bezoekers in kleine groepjes op muzikale ontdekkingstocht door Cool. Een wandeling die voerde langs het Atelier, de grote of kleine zaal, verschillende muziekstudio’s en zelfs de artiestenfoyer. Een plek waar je als bezoeker normaal niet komt. In elke ruimte gaven leerlingen, in leeftijd variërend van tien tot zestig jaar, een muziekoptreden. Van kerstnummers tot pop- en jazzmuziek. Solo, als band of (gelegenheids)orkest. In de artiestenfoyer speelde leerlinge Marijke Brucher een zelf bedachte saxofoon solo. Het publiek genoot hier zichtbaar van. In Toon, de nieuwe kleine zaal van Cool, genoot het publiek in de ochtend van kerstorkest met leerlingen op dwarsfluit en harp. Met een sfeervol Spaans kerstliedje werden de aanwezigen in december-feeststemming gebracht. In de middag was het zingen en swingen geblazen met de Jacky Roofer's Big Band.

Enorm trots op onze leerlingen

Meerdere keren per jaar vertonen onze leerlingen hun kunsten voor publiek. Tijdens de Open Dag in juni, Cool Open! in september en de sfeervolle Cool’s Winter Wonder Walk vlak voor kerst. Meike Looijesteijn-Wilms (Coördinator Vrijetijdsonderwijs) vertelt: “Wij zijn enorm trots op onze leerlingen die meedoen. Sommigen bespelen pas sinds kort een instrument, maar durven het toch al aan om voor publiek te spelen. Onze vakdocenten spelen hierbij een cruciale rol. In de voorbereiding, de repetities en op de dag zelf. Het samen plezier maken staat altijd bovenaan. Je kunt je voorstellen dat de organisatie een enorme klus is, omdat je iedereen een gepast podium wil bieden. Beginners en gevorderden. Maar als je dan de blije gezichten - met gezonde spanning - ziet shinen en het applaus klinkt, merk je wat muziek losmaakt en weet je waar je het als organisatie allemaal voor doet. Samen met alle vrijwilligers kijken we terug op een prachtige editie. We hebben laten zien dat Cool meer is dan een theater. Cool is óók de plek voor cultuureducatie voor jong en oud. Aan de warme reacties te merken, hebben onze leerlingen een topdag gehad en hebben ze bezoekers geïnspireerd. Speciaal voor wie enthousiast geraakt is, organiseren we de hele maand januari een gratis Proefmaand (lessen) en Proefweek (cursussen). Wie weet om volgend jaar ook te kunnen schitteren op het podium van Cool”.

Wil je ook iets nieuws leren? Een goed voornemen voor 2024!
Meld je aan voor de Gratis Proefmaand en Proefweek

Altijd al eens willen proberen of gitaarles bij jou past? Wil je jouw saxofoon-techniek nieuw leven inblazen of leren schilderen? De hele maand januari 2024 staat Cool in het teken van gratis proeven aan het les- en cursusaanbod. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Meer lezen over de Gratis Proefmaand...

Meer lezen over de Gratis Proefweek...

Een impressie van Cool's Winter Wonder Walk 2023

Leerlingen schitteren op het podium