Vlag Burgmeester

Cool kunst en cultuur staat voor een inclusieve samenleving

Nadat de regenboogvlag bij basisschool het Mozaïek in onze gemeente was vernield, hadden wij besloten om ook een vlag te bestellen en op te hangen uit solidariteit.
Dit was van korte duur want: de vlag werd al na één dag gestolen.  Burgemeester Maarten Poorter en wethouder Annette Groot van Gemeente Dijk en Waard zijn na het horen van dit bericht in actie gekomen en hebben een nieuw exemplaar bij ons bezorgd. We zullen de vlag weer hijsen zodra de vlaggenmast gerepareerd is!

Uit solidariteit met onze Cool voor School-partner en ook omdat Cool kunst en cultuur staat voor een inclusieve samenleving willen we het volgende laten weten:

Wij geloven dat kunst een essentiële bijdrage levert aan een inspirerende, innovatieve en verbonden samenleving. Wij houden van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. Ook in onze programmering willen we de dialoog over inclusie en diversiteit bevorderen. Zo hebben we op vrijdag 8 december het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar in onze grote zaal staan.