Lessen & cursussen
Fabian Franciscus - VLAFEEST - (fotograaf onbekend) - Vierkant.jpg

Cabaretier en autist

Fabian Franciscus

VLAFEEST

Fabian, geboren in Heerhugowaard, is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Zijn programma VLAFEEST gaat over hoe hij hier steeds beter mee heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater!”

In zijn laatste ‘viral video’ heeft hij het uitgebreid over zijn autisme en OCD. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt.

“Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen. Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”.

Tijdens de voorstelling van Fabian Franciscus worden filmopnames gemaakt.

Regie Pieter Bouwman
 

Recensies

 • Theaterkrant

  "Zijn voorstelling is een aantrekkelijk voorbeeld van de emanciperende kracht van comedy."

cabaret
 • Rodi Media zaal
  • 1e rang € 15,00
  • Gouden Rij € 19,75
  Inclusief garderobe en consumptie
  Laatste kaarten

Maak uw bezoek compleet!

Ook leuk!