Lessen & cursussen
Filmclub Cool - Vice - poster.jpeg

Bureaucratische insider uit Washington

Filmclub Cool - Vice - 1.jpg

Bureaucratische insider uit Washington

Filmclub Cool - Vice - 2.jpg

Bureaucratische insider uit Washington

Filmclub Cool - Vice - 3.jpg

Bureaucratische insider uit Washington

Filmclub Cool - Vice - 4.jpg

Bureaucratische insider uit Washington

Filmclub Cool

Vice

Wegens aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus zijn alle voorstellingen, evenementen en verhuringen t/m 31 mei geannuleerd. Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling rondom gereserveerde kaarten.

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van de makers van The Big Short. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Recensies

 • NRC Handelsblad

  "McKay gebruikt dezelfde stijlmiddelen die hij toepaste in The Big Short (2015) om de soms droge kost aanschouwelijk te maken: humoristische terzijdes, een verteller die de toeschouwer uitlegt hoe het zit, Michael Moore-achtige montages en de metafoor van het vissen als bindend element."

 • Algemeen Dagblad

  "De film leunt zwaar op Christian Bale (Batman, The Machinist) die de beste rol uit zijn loopbaan speelt. Hij maakt van Cheney een menselijke pad, een intrigant die president Bush om zijn vinger windt."

 • Trouw

  "De club rond Bush en Cheney wordt enerzijds afgeschilderd als een bende schietgrage en machtsgeile cowboys maar de conclusie van de film is dat dit precies is waar de Amerikanen voor hebben gestemd."

film
 • Pauze: Ja Rodi Media zaal
  • 1e rang € 7,00
  Bestel kaarten

Ook leuk!