Lessen & cursussen
Rundfunk -Todesangstschrei- (Mark Engelen) - publiciteitsfoto liggend.jpg
Mark Engelen

De aftakeling die 'ouder worden' heet

Rundfunk -Todesangstschrei- (Bram Willems) - scenefoto 4.jpg
Bram Willems

De aftakeling die 'ouder worden' heet

Rundfunk -Todesangstschrei- (Bram Willems) - scenefoto 6.jpg
Bram Willems

De aftakeling die 'ouder worden' heet

Rundfunk -Todesangstschrei- (Bram Willems) - scenefoto 2.jpg
Bram Willems

De aftakeling die 'ouder worden' heet

Rundfunk

Todesangstschrei

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu komen de heren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei.

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de dood. Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Goed om te weten
Om voorstellingen en evenementen bij Cool te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Lees hier meer over je theaterbezoek.

Mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan, dan hanteren wij een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren!

Recensies

 • NRC

  "De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid groot."

 • Trouw

  "Van de Velde en Van Kalmhout beheersen hun stijl tot in de puntjes."

 • De Telegraaf

  "De voorstelling barst van de geinig verrassingseffecten die voor flitsend vermaak zorgen."

 • de Volkskrant

  "Het maakt ook deze tweede show tot ijzerstek en spannend cabaret."

Ook leuk!