Lessen & cursussen
Erwin van Ligten Band - The Jimi Hendrix Re-Experience (Z. Tulkens) liggend.jpg
Z. Tulkens

Eerbetoon aan een iconisch gitarist en performer

Erwin van Ligten Band & Rinus Gerritsen

The Jimi Hendrix Re-Experience

Jimi Hendrix wordt algemeen gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen en performers van de twintigste eeuw. Op 18 september 2020 is het vijftig jaar geleden dat hij veel te jong zijn laatste adem uitblies. De Erwin van Ligten Band brengt daarom samen met special guest Rinus Gerritsen, bassist van de Haagse popgroep Golden Earring, een eerbetoon aan deze iconische muzikant.

Erwin van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, brengt met zijn geweldige band zeker geen doorsnee tribute of look-a-like-show; hij vertolkt de nummers met zijn eigen sound en toch onmiskenbaar Hendrix. Purple Haze, Hey Joe, Little Wing, All Along The Watchtower, ze komen allemaal voorbij, aangevuld met achtergrondverhalen.

Gitaar en zang Erwin van Ligten
Hammond en zang Willem Swikker
Bas en zang Lené te Voortwis
Drums en zang Mats Voshol
Special guest Rinus Gerritsen (Golden Earring)

Goed om te weten
Om voorstellingen bij Cool te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Wij volgen hierin het actuele kabinetsbeleid voor culturele instellingen. Na het tonen van een geldig toegangsbewijs hoeft er géén anderhalve meter afstand meer te worden gehouden. Dit betekent dat er sprake is van de standaard placering in de theaterzaal. Lees hier meer over je theaterbezoek.

Mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan, dan hanteren wij een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren!
 

Recensie

  • de Volkskrant

    “Erwin heeft zich ontwikkeld tot een van de beste Nederlandse gitaristen, die zelfs niet of nauwelijks onderdoet voor zijn grote helden Jeff Beck en Ry Cooder.”

Ook leuk!