Lessen & cursussen
Bare Bones - november - The Tennessee Studs - (fotograaf onbekend) - publiciteitsfoto liggend.jpg

Tennessee Studs

Bare Bones - november - Ross Curry - (fotograaf onbekend).jpg

Ross Curry

Bare Bones

Tennessee Studs & Ross Curry

In deze nieuwe maandelijkse concertreeks met pure akoestische liedjes bewandelen de artiesten hun eigen pad. De optredende muzikanten zullen hun songs zo klein en puur mogelijk uitvoeren. Zoals de liedjes zich in hun eerste naakte versie  aandienden. Verwacht geen gevestigde namen, maar wel mooie muziek en vreemde combinaties. Eigenzinnig, soms tegendraads maar altijd verrassend.

Voorprogramma
In de vroege jaren '90 wordt in Amsterdam de band Spo Dee O Dee opgericht. Zanger en gitarist Ross Curry is de onbetwiste leider van het trio dat geïnspireerd door 60's en 70's gitaarrock. Opgegroeid in Liverpool klinkt Currys zang krachtig en authentiek. Ook zijn gitaarstijl heeft de losse, vloeiende touch die zijn helden kenmerkt. Al snel meldt Spo Dee O Dee zich in de voorhoede van de Nederlandse rockscene. Ross komt nu solo naar Cool. De lockdowns inspireerde hem tot het schrijven van veel nieuw werk en in maart 2022 verschijnt een eerste song van een beoogde EP Tune On. The Suffering stormt in vier weken tijd naar de nummer 1 positie van de Indie Chart. Op 20 mei 2022 verschijnt Deadended, de tweede single van Tune On. Naar verwachting vindt de release van zijn nieuwe album plaats halverwege september van dit jaar.

Hoofdprogramma
Een Canadees, Zweed en drie Nederlanders vormen de Tennessee Studs! De mannen maken sinds 1999 samen muziek en zingen hun songs recht uit het hart. Van bluegrass tot folk en van pop en rock tot jazz, ze beheersen het allemaal. De Tennessee Studs stonden eerder al op verschillende podia in de Verenigde Staten. Gevangenissen, kerken, festivals, concerthallen en hippe koffietentjes, geen podium is te gek! In maart 2022 presenteerden The Tennessee Studs hun nieuwe album in een uitverkocht Paradiso.

muziek

Ook leuk!