Lessen & cursussen
SLÄPSTICK - Slapstick - (The artist cube) - Vierkant.jpg
Paul Dekker

"Variété op lachwekkend hoog niveau" (NRC ****)

SLÄPSTICK (voorheen Wëreldbänd)

Släpstick (reprise)

Na groot succes in het buitenland onder de naam SLÄPSTICK, besloot de Wëreldbänd ook in Nederland onder deze naam verder te gaan. Aan hun unieke mix van muziektheater, show en variété is gelukkig niks veranderd.

Ze brengen vanavond een ode aan de muzikale komiek en geven een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Waan u op een kermis in 1920, waar vijf mannen hun weg zoeken over het terrein, verdwalen in een stomme film, oog in oog staan met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en elkaar per ongeluk terugvinden in de boksring. U wordt met adembenemende snelheid meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie, komt niet meer bij van het lachen en zou willen dat het nooit meer ophoudt!

Recensies

 • Theaterkrant

  "Släpstick is van begin tot eind de moeite waard, waarbij je zou willen dat je meer ogen en oren had gehad om te beseffen wat deze mannen presteren."

 • de Volkskrant

  "Een fenomenale voorstelling."

 • Trouw

  "Een rijk gevulde snoeptrommel waar je geen genoeg van kunt krijgen. [...] Diepe buiging voor het vakmanschap van de Wëreldbänd."

 • NRC

  "Ze beheersen ook het variétévak op lachwekkend hoog niveau, met een clownesk arsenaal aan visuele gekkigheid."

Ook leuk!