Lessen & cursussen
Steef de Jong - SISI BOY - (Tim Stet) - liggend.jpg
Tim Stet

Dé hit van De Parade

Steef de Jong - SISI BOY - (Bas de Brouwer) - Scènefoto 3.jpg
Bas de Brouwer

Dé hit van De Parade

Steef de Jong - SISI BOY - (Bas de Brouwer) - Scènefoto 1 (1).jpg
Bas de Brouwer

Dé hit van De Parade

Steef de Jong - SISI BOY - (Bas de Brouwer) - Scènefoto 2.jpg
Bas de Brouwer

Dé hit van De Parade

Steef de Jong - SISI BOY - (Bas de Brouwer) - Scènefoto 5.jpg
Bas de Brouwer

Dé hit van De Parade

Steef de Jong - SISI BOY - (Bas de Brouwer) - Scènefoto 4.jpg
Bas de Brouwer

SISI BOY

Recensies

 • Theaterkrant

  "De kartonnen creaties zijn ook in Sisi Boy een feest voor het oog en een bron van verrassingen. Het spel van De Jong is wederom uiterst sympathiek en hij vertolkt de verschillende liederen in de voorstelling met een zoetgevooisd jaren ’40-geluid met een imposante kopstem. "

 • de Volkskrant

  "Een authentieke mix van droombeeld en realiteit, begeleid door bitterzoete klanken."

 • Trouw

  "Met niet meer dan een zwart fluwelen jasje en een schijnbaar eenvoudig maar verrassend ingenieus bordkartonnen decor vertelt hij een persoonlijk verhaal over zijn fascinatie voor de Oostenrijkse keizerin Sisi en zijn eigen weg naar acceptatie van wie hij nu eenmaal is, een ‘sisi-boy’. Het is mooi hoe hij het personage van Sisi subtiel vervlecht met zijn eigen rol: de jongen die zich het liefst in sprookjes verliest."

 • Elsevier

  "Een potentiële Parade-hit tekent zich af…"

 • Het Parool

  "Niemand kan zo snel schilderen als Steef de Jong. Een enkele streep met de kwast verandert bij hem in no time in een compleet Oostenrijks berglandschap met kasteel of in een weelderige paleistuin, zonder dat er op het podium één druppel natte verf aan te pas komt. De theatermaker uit Haarlem schept zijn ontwapenende universum door het slim uitvouwen van beschilderd karton en met massa’s plakband."

 • Haarlems Dagblad

  "De Jong is onweerstaanbaar als verteller. Met zijn inventiviteit, gevoel voor humor en vooral zijn aanstekelijk enthousiasme weet De Jong de verbeeldingskracht van zijn publiek te prikkelen."

 • NRC

  "Het is haast onmogelijk om je niet te laten inpakken door De Jongs innemende performance. Ontspannen, met zichtbaar plezier staat hij op het podium, voor een wand van schilderijen die kunnen uitklappen tot een weelderig decor."

 • Scènes

  "Zijn typetjes zijn raak, en onderwerpen al gender en het uitbreken van een keurslijf zijn actueel en persoonlijk."

Ook leuk!