Lessen & cursussen
Minoux - niet de vaders - (Karin Jonkers, Maasja Ooms) - publiciteitsfoto liggend.jpg
Karin Jonkers & Maasja Ooms

Humoristische bevraging van traditionele rollen

Minoux - Niet de Vaders - (Karin jonkers & Maasja Ooms) - publiciteitsfoto liggend 2.jpg
Karin Jonkers & Maasja Ooms

Humoristische bevraging van traditionele rollen

Minoux

Niet de vaders

Minou Bosua (voorheen van cabaret duo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat 'vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

De voorstelling wordt muzikaal omlijst door een uniek voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor.

Goed om te weten
Om voorstellingen bij Cool te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Wij volgen hierin het actuele kabinetsbeleid voor culturele instellingen. Na het tonen van een geldig toegangsbewijs hoeft er géén anderhalve meter afstand meer te worden gehouden. Dit betekent dat er sprake is van de standaard placering in de theaterzaal. Lees hier meer over je theaterbezoek.

Mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan, dan hanteren wij een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren!
 

Recensies

 • de Volkskrant

  "Een aanstekelijk en hoogst originele vorm van persoonlijk betekenistheater."

 • NRC

  "De adembenemende kwetsbaarheid maakt 'Niet de vaders' tot een onvergetelijke theaterervaring."

 • Het Parool

  "Niet de vaders is een zeer geslaagde combinatie van cabaret, toneel en documentaire."

toneel
 • Pauze: Nee Rodi Media zaal
  • 1e rang € 14,50
  Bestel kaarten

Ook leuk!