Lessen & cursussen
Diederik van Vleuten - Moedig Voorwaarts - (Bob Bronshoff) - portretfoto.JPG
Bob Bronshoff

Omarm de toekomst

Diederik van Vleuten - Moedig Voorwaarts - (Bob Bronshoff) - scènefoto 1.JPG
Bob Bronshoff

Omarm de toekomst

Diederik van Vleuten - Moedig Voorwaarts - (Bob Bronshoff) - scènefoto 5.JPG
Bob Bronshoff

Omarm de toekomst

Diederik van Vleuten - Moedig Voorwaarts - (Bob Bronshoff) - scènefoto 3.JPG
Bob Bronshoff

Omarm de toekomst

Diederik van Vleuten

Moedig Voorwaarts

Hoe helpt het verleden ons het nu en de toekomst te omarmen? Diederiks vierde solo is persoonlijker dan ooit en zit vol aangrijpende verhalen. “Van Vleuten toont zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen“ aldus NRC (****)

Het leven voltrekt zich terwijl we andere plannen maken. Diederik zou met een theatercollege door het land trekken. Een avond over Leonardo da Vinci. Maar er kwam iets tussen. Iets waar hij niet omheen kon en van moest getuigen. Een klein schriftje, het handschrift van zijn moeder en die ene zin: ‘Alles wat ooit normaal was, was in een klap voorbij’. Moedig Voorwaarts gaat over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in de generaties die erna kwamen. Hoe we voorwaarts leven en achterwaarts begrijpen. Hoe vroeger ons helpt het nu en wat nog komen gaat te omarmen. Een avond vol aangrijpende verhalen, met prachtige muziek en evenveel om over na te denken als onbekommerd om te lachen. Zoals je van Diederik gewend bent.

 

Recensies

  • NRC

    “Met een magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal toont hij hoe hardnekkig spoken uit het verleden kunnen zijn.”

Ook leuk!