Lessen & cursussen
Schuld of Onschuld - Midwinternachtsmoord - (Annemieke van der Togt) - publiciteitsfoto 1 liggend.jpg
Annemieke van der Togt

Veroordeel je de verdachte of spreek je hem vrij?

Schuld of Onschuld - Midwinternachtsmoord - (Annemieke van der Togt) - publiciteitsfoto 4 liggend.jpg
Annemieke van der Togt

Veroordeel je de verdachte of spreek je hem vrij?

Schuld of Onschuld

Midwinternachtsmoord

Na het succes van Schuld of Onschuld - De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties Midwinternachtsmoord, een nieuwe, theatrale online rechtszaak.

Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces. Jan Kooijman kruipt in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat tegenover hem als Officier van Justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

Het verhaal
Op zaterdag 7 december 2019 wordt op het Hermes College het levenloze lichaam aangetroffen van docente Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Hij geeft toe haar op die bewuste dag naar de keel te zijn gevlogen, maar ontkent haar ook met een mes te hebben gestoken. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan jou om uiteindelijk te beslissen ... veroordeel je de verdachte of spreek je hem vrij?

Cast
Louise Korthals, Jan Kooijman, Jules Croiset, Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab.

Reserveren
Kaarten voor Schuld of Onschuld - Midwinternachtsmoord zijn hier te reserveren. Via die website kun je verschillende tickets kopen: voor jezelf of voor jezelf en 1, 2 of 3 anderen. Een geweldig cadeau voor in de zak of onder de boom!

Werkwijze online rechtszaak
Wanneer je een ticket hebt gereserveerd, krijg je toegang tot het inloggedeelte van Schuld of Onschuld waar je per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken kunt bekijken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site blijven staan. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag jij bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor jezelf te kopen of een ticket voor jezelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor in de zak of onder de boom!

toneel
  • Online voorstelling

Ook leuk!