Lessen & cursussen
Tim Fransen - Het kromme hout der mensheid - (Corbino).jpg
Corbino

Kunnen we nog spreken van beschaving?

Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid

Vorig seizoen debuteerde Tim Fransen met zijn  filosofische cabaretprogramma. Er vielen superlatieven als ‘buitengewoon’ en ‘de meest sprankelende cabaretvoorstelling van de afgelopen jaren’. Daarbovenop werd het programma ook nog eens bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu is het eindelijk tijd voor een tweede voorstelling.

In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. Want kunnen we nog wel spreken van beschaving? En is werkelijke beschaving überhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

Recensies

 • Algemeen Dagblad

  “Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

 • de Volkskrant

  “Tim Fransen heeft een fantastische opvolger gemaakt van zijn debuut: slim, muzikaal en zeer geestig.” (…) “Terwijl hij ons met originele grappen bijpraat over de levens van zijn hoofdpersonen, worden tegenstellingen uitgewerkt: talent versus gebrek, beschaving versus teloorgang, ratio versus natuurlijke neigingen of componist Beethoven versus componist John Ewbank.”

 • de Telegraaf

  “Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven tekort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”

 • Coen Verbraak in Radio 1-Rubriek Het Allermooiste

  “Fenomenaal programma.” (…) “IJzersterk, intelligent topcabaret.” (…) “Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”

Cabaret
 • Pauze: Ja Rodi Media zaal
  • 1e rang € 18,50
  • Gouden Rij € 23,00
  Inclusief garderobe en consumptie
  Bestel kaarten

Maak uw bezoek compleet!

Ook leuk!