Lessen & cursussen
Anne Wil Blanker, Edwin Jonker e.a. - Driving Miss Daisy - (Mark Engelen) - campagnebeeld.jpg
Mark Engelen

Een bijzondere vriendschap

Anne Wil Blankers, Kenneth Herdigein e.a.

Driving Miss Daisy

In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price, een jaar later won de film maar liefst drie Oscars. Dit theaterjuweel wordt nu voor het eerst in Nederland opgevoerd met “acteerwerk van het hoogste niveau” (Algemeen Dagblad *****).

Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden.
 
In de hoofdrollen: Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, als Miss Daisy, en Kenneth Herdigein als haar chauffeur. Iwan Walhain als Boolie Werthan, de zoon van Miss Daisy. Een iconisch toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap.

In tegenstelling tot eerdere informatie zal de rol van de chauffeur gespeeld worden door Kenneth Herdigein (o.a. bekend van Zeg 'ns Aaa, Goede Tijden Slechte Tijden en Amandla! Mandela) i.p.v. Edwin Jonkers.

Regie Agaath Witteman

Recensies

 • NRC

  "Dit theaterjuweel, geregisseerd door Agaath Witteman, munt uit door ontroerende details."

 • Algemeen Dagblad

  “Driving Miss Daisy: acteerwerk van het hoogste niveau.”

toneel
 • Rodi Media zaal
  • 1e rang € 27,50
  • Gouden Rij € 32,25
  Inclusief garderobe en consumptie
  Bestel kaarten

Maak uw bezoek compleet!

Ook leuk!