Lessen & cursussen
André Manuel - Dreejklezoew - (Maureen van Munster) - publiciteitsbeeld.jpg
Maureen van Munster

Pijnlijk relevant en uiterst geestig

André Manuel

DREEJKLEZOEW

“Manuel behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.” (AD) In zijn nieuwste solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.  

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens. “André Manuel ten voeten uit.” (AD) 

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.  

Recensies

  • de Volkskrant

    De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.

  • Cabaret.nl

    Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met goede en grappige liedjes.

Ook leuk!