Lessen & cursussen
Schrijf je eigen escaperoom - foto 1.jpg

Leer alle in's & out's

Schrijf je eigen escaperoom - foto 2.jpg

Leer alle in's & out's

Schrijf je eigen escaperoom

deel 2

Ontsnappen uit de kelder van een gestoorde professor, de magische sloten verbreken in een oude bibliotheek of misschien heb je zelf wel een heel ander idee! Laat je fantasie de vrije loop en schrijf je eigen escaperoom!

Verspreid over twee dagen ga je aan de slag met het bedenken, schrijven en produceren van je eigen escaperoom. En het is meer dan alleen puzzels bedenken voor mensen om op te lossen. Hoe schrijf je een goed script? Hoeveel acteurs heb je nodig? Hoelang gaat het duren? Dit zijn allemaal vragen waar je antwoord op gaat krijgen, met behulp van je mede deelnemers én producent Anne. Aan het einde van de workshop ben je klaar om je eigen escaperoom te realiseren!

Dag 1 – Creatief schrijven
Je hebt al allerlei ideeën in je hoofd zitten, nu moet het nog op papier komen te staan. Tijdens deze eerste dag van de workshop ga je aan de slag met het script. De verhaallijn krijgt vorm en de personages van jouw escaperoom worden uitgewerkt. Aan het einde van de dag staat jouw concept compleet op papier!

Dag 2 – Produceren
Het concept is klaar dus kan het produceren beginnen! Maar wat komt er allemaal bij kijken? Je maakt een draaiboek en brengt in kaart hoeveel mensen je nodig gaat hebben. Je leert wat er bij een productie van een escaperoom komt kijken en hoe je dit in de praktijk kan toepassen op jouw eigen concept.

Aanmelden
Deelname aan de workshop is gratis en bedoeld voor jongeren t/m 17 jaar. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plekken is aanmelden verplicht. Je wordt automatisch aangemeld voor beide dagen.

Over Anne Hiddinga
Anne produceerde vorig jaar de succesvolle escapetour Levensecht in Cool. Ze weet als geen ander hoe je een goede productie in elkaar zet en deelt haar kennis graag met anderen: “Ik heb het allemaal zelf moeten uitzoeken en leren. Dat is ontzettend belangrijk, maar er zijn ook veel dingen die je kan leren van een ander!”

 

workshop
  • Café Cool
    • 1e rang € 0,00

Ook leuk!