Lessen & cursussen
Suriname monologen - (Ellen de Vries) - publiciteitsfoto liggend.jpg
Ellen de Vries

Kopstukken uit de rijke Surinaamse geschiedenis

Kenneth Herdigein e.a.

De Suriname Monologen

Leer het veelzijdige Suriname kennen tijdens De Suriname Monologen. Een bijzondere avond over de 20e-eeuwse kopstukken uit de rijke Surinaamse geschiedenis, met een topcast (o.a. Kenneth Herdigein) én live muziek. In een spectaculaire setting zie je de verhalen van invloedrijke Surinamers als Johan Ferrier, Sophie Redmond en Desi Bouterse - of van de Amsterdamse Nola Hatterman die zich met hart en ziel verbonden voelde met het land. Zes indrukwekkende, inzichtgevende monologen, waarvan er per voorstelling twee te zien zullen zijn:

Anton de Kom
Anton was schrijver en verzetsheld. We maken kennis met zijn verhaal vanuit het perspectief van zijn dochter. Hoe verloopt het leven van de enige dochter van een vader die in 1944 wordt opgepakt? Nadat Anton na vijftien jaar wordt teruggevonden in een massagraf in Sanbostel, herleest de dochter een zelfgeschreven vers van haar vader uit 1940. Toen begreep ze er niks van, maar nu is het de aanleiding voor een levenslange zoektocht naar de man die haar vader was.

Jagernath Lachmon, Henck Arron en Johan Adolf Pengel
Een trialoog vol spijt, trots, weemoed en wat als? Onder een boom in het hiernamaals drinken Henck Arron, Jopie Pengel en Jagernath Lachmon een Parbo (Surinaams biermerk) op 44 jaar onafhankelijkheid. Komend vanuit verschillende etnische groepen, dachten zij heel verschillend over de onafhankelijkheid. "Waarom moest je zo snel gaan? Kijk wat er met mijn land is gebeurd." - "Jij wilde het zelf ook, mang! Dat zei je de hele tijd." - "Ik zei het om Holland te laten schrikken, niet om het echt te doen."

Goed om te weten
Indien de voorstelling niet kan plaatsvinden, hanteren wij een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren.
 

Ook leuk!