Lessen & cursussen
De Witte Pomp - De koning bakt een huis - (fotograaf onbekend) - scenefoto 2.jpg

Blootpad voelt zich bloot!

De Witte Pomp - De koning bakt een huis - (fotograaf onbekend) - scenefoto 3.jpg

Blootpad voelt zich bloot!

De Witte Pomp - De koning bakt een huis - (fotograaf onbekend) - scenefoto 1.jpg

Blootpad voelt zich bloot!

De Witte Pomp

De Koning bakt een huis

Blootpad durft zijn huis niet uit. Hij voelt zich zo… Bloot! Gelukkig weet de koning raad. De koning bakt een huis gaat over de grote kracht die in kleine kinderen schuilt. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Allemaal gevat in een poëtische muzikale voorstelling met een poppenspeler, een muzikant en een heleboel klei. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Annemarie van Haeringen.

Blootpad is verlegen. Nooit komt hij de deur uit. Liever draait hij potten en vazen van de klei die hij in de kelder onder zijn huisje opgraaft. Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Het is een uitnodiging. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Maar Blootpad durft niet.

Als Olifant ontdekt dat Blootpad niet op zijn feest is, voelt hij zich diep beledigd. Boos rent hij naar het huis van Blootpad en vraagt hem waarom hij er niet bij is. Blootpad haalt zijn schouders op, zucht en stottert dan: “Ik wil heus wel, maar ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant. Gelukkig heeft hij een plan. De koning pakt een homp klei en begint te kneden…

 

jeugd & familie | 2+

Ook leuk!