Lessen & cursussen
Bare Bones - december - Broeder Dieleman - (Mechteld Jansen) - publiciteitsfoto liggend.jpg
Mechteld Jansen

Broeder Dieleman

Bare Bones - december - Pim van de Werken - (fotograaf onbekend) - publiciteitsfoto liggend.jpg

Pim van de Werken

Bare Bones

Broeder Dieleman & Pim van der Werken

In deze nieuwe maandelijkse concertreeks met pure akoestische liedjes bewandelen de artiesten hun eigen pad. De optredende muzikanten zullen hun songs zo klein en puur mogelijk uitvoeren. Zoals de liedjes zich in hun eerste naakte versie  aandienden. Verwacht geen gevestigde namen, maar wel mooie muziek en vreemde combinaties. Eigenzinnig, soms tegendraads maar altijd verrassend.

Voorprogramma
Na jaren muziek gemaakt te hebben in diverse bands (broeder Dieleman, How to throw a Christmas party, Discohen) en onder verschillende alter-ego’s (Jesus & the Christians, Syrus M. Schwartz) is het nu tijd voor de meest persoonlijke muziek uit zijn loopbaan. In de vorm van hertalingen van liedjes die veel voor hem betekenen vertelt Pim van de Werken over zijn ervaringen met de liefde, depressie en het achter zich laten van zijn christelijke opvoeding. Dit najaar verschijnt er een album met deze hertalingen van onder andere nummers van Bob Dylan, Leonard Cohen en Nick Cave in geheel eigen interpretaties.

Hoofdprogramma
Broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met Alles Is IJdelheid, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het land door, tot onze zuiderburen aan toe, en werd zijn oeuvre uitgebreid tot vier albums, EP’s en meerdere soundtracks. Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.
 

muziek

Ook leuk!