Lessen & cursussen
Filmclub Cool - Bohemian Rhapsody - 2.jpg

Een van de meest geliefde entertainers

Filmclub Cool - Bohemian Rhapsody - 1.jpg

Een van de meest geliefde entertainers

Filmclub Cool

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Recensies

 • Het Parool

  "Muzikaal valt er echter veel te genieten. Als we Freddie zien zingen, of het nu tijdens de repetities is of tijdens concerten, hóór je ook echt Freddie."

 • De Telegraaf

  "De betrokkenheid van de band bij het tot stand komen van Bohemian Rhapsody heeft zeker voordelen. Zo werd een schat aan audiomateriaal ontsloten, van originele studio-opnamen tot concertregistraties."

 • Algemeen Dagblad

  "Tragiek ligt voortdurend op de loer in deze film, die suggereert dat de poplegende door zijn biseksualiteit een gespleten persoonlijkheid had met bijhorend onberekenbaar gedrag."

film
 • Pauze: Ja Rodi Media zaal
  • 1e rang € 7,00
  Bestel kaarten

Ook leuk!