Lessen & cursussen
Yorick van Norden, Judy Blank e.a. - Bob Dylan de songs de mythe - (fotograaf onbekend) - liggend zonder tekst.jpg

Bron van inspiratie

Yorick van Norden, Judy Blank e.a.

Bob Dylan, De Songs, de mythe

Er is geen artiest te bedenken die zo tot de verbeelding spreekt als Bob Dylan. In 2016 ontving Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman, als eerste muzikant ooit de Nobelprijs voor de literatuur. Hij kwam deze prijs vervolgens niet zelf ophalen. Het is typerend voor het muzikale genie. Dylan startte zijn carrière in de jaren ’60 met het schrijven en vertolken van folksongs, maar weigerde zichzelf te laten bestempelen als boegbeeld voor een hele generatie en zich op een voetstuk te laten plaatsen door zijn fans. Zo heeft hij als wereldster tegen wil en dank ook een behoorlijke mystiek rond zijn persoon opgebouwd.

In deze avondvullende voorstelling zullen de artiesten de mythe trachten te ontrafelen. Het gaat natuurlijk vooral om zijn aansprekende song oeuvre gebracht door de nieuwe lichting van Nederlandse songwriters/muzikanten die schatplichtig zijn aan het repertoire. Naast de mooie verhalen, zullen bekende songs worden gebracht die zowel door Dylan zelf als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt., waarbij e.e.a. zal worden ondersteund met audio visuele middelen. Wie kent Make You Feel My Love van Adele of All Along The Watchtower van Jimi Hendrix niet?

Naast hits als Like A Rolling Stone, It Ain’t Me Babe, Mr. Tambourine Man en Blowin’In The Wind zullen er ook onbekendere nummers voorbijkomen waarbij deze omlijst zullen worden door verhalen en anekdotes.

“The No Direction Home Band” bestaat uit, Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mr. And Mississippi), Paul Bond en Wouter Tol (uit de Indie band Dandelion). Zij zullen worden geflankeerd door de hoofdvocalisten Yorick van Norden (o.a. Edison-nominatie en Olifant cultuurprijs Haarlem 2019) en Judy Blank (o.a. bekend van De Beste Singer-Songwriter van Nederland).

muziek
  • Pauze: Ja Rodi Media zaal
    • 1e rang € 23,50
    • Gouden Rij € 28,25
    Inclusief garderobe en consumptie
    Bestel kaarten

Maak uw bezoek compleet!

Ook leuk!