Lessen & cursussen
Blues Festival - The Damned and Dirty (Ron Koffeman).jpg
Ron Koffeman

Unieke acts en swingende sounds!

Blues Festival - Harlem Lake (Julia Bo Heijnen).jpg
Julia Bo Heijnen

Unieke acts en swingende sounds!

Blues Festival - Ralph de Jongh (fotograaf onbekend).JPG

Unieke acts en swingende sounds!

Blues Festival - Jimmy Rosenberg (fotograaf onbekend).jpg

Unieke acts en swingende sounds!

Met o.a: Jimmy Rosenberg, Ruben Hoeke, Harlem Lake, e.v.a.

BluesFestival

Tijdens het Bluesfestival op zaterdag 29 april kun je genieten van bijzondere optredens van Ruben Hoeke, Harlem Lake en niemand minder dan Jimmy Rosenberg! Deze wereldgitarist en gipsy-virtuoos komt speciaal voor het festival naar Cool in een unieke samenwerking met Ruben Hoeke Band. Bekijk hier het complete tijdschema!

Jimmy Rosenberg & Ruben Hoeke Band
Jimmy Rosenberg wordt wereldwijd beschouwd als een van de allergrootse Gypsy-gitaristen van deze tijd. Hij speelt sinds zijn vijfde gitaar, kreeg op zijn twaalfde Carnegie Hall in New York moeiteloos op de knieën en speelde over de hele wereld. 

Leeftijdsgenoot Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken over de hele wereld. Op het Blues Festival ontmoet deze ‘two-of-a-kind’ elkaar voor het eerst op het podium. Een unieke combinatie van blues, swing, soul en rock&roll die zelden is gemaakt en waar we een hoop vuurwerk van kunnen verwachten!

The Damned and Dirty & Band 
The Damned and Dirty is een van de meest unieke acts in de roots-muziektraditie. Met hun pakkende nummers en afwisselende donkere en scherpe teksten, gedragen door een flinke dosis soul, creëert de band een rauwe en dwingende sound die perfect past bij hun Amerikaanse Engels.

Harlem Lake
Swampy Southern Rock maar dan gewoon uit de delta van de Haarlemmermeerpolder: Harlem Lake brengt Americana naar Nederland zoals nog niet eerder gehoord. Johan Derksen beschrijft Harlem Lake als ‘’Onnederlands goed’’ en het Bluesmagazine als ‘’Een belofte voor de toekomst.’’

Ralph de Jongh & Band
Ooit werd Ralph de Jongh ontdekt door ‘bluesridder’ Harry Muskee en met twee Dutch Blues Awards en vele albums op zak hoort hij inmiddels bij de grote. Ralph is een sensatie in de muziekscene. “Als bezeten door B.B. King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt Ralph de Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama”, aldus Het Parool.

Klaver plays Clapton
Award-winnaar gitarist John F Klaver speelt met zijn band de muziek van één van zijn muzikale helden: Eric Clapton. John leerde op zijn elfde gitaarspelen en wist na een aantal lessen het nummer Layla te spelen. Nu wordt hij ondersteund door een groovende ritmesectie en fantastische backing vocals. Oorstrelende muziek waar iedere luisteraar blij van wordt. Bekend met Claptop of niet... this makes you feel good! 

DJ Kuno Mooren
Als Livin' Jukebox reist Kuno Mooren het hele land door met zijn verzameling lp's en singles. Met platenspelers en een mengpaneel mixt hij alle klassieke hits van toen aan elkaar en kun je altijd terecht voor een verzoeknummer!

 

muziek | staconcert
  • Rodi Media zaal
    • Zaal € 24,50
    Bestel kaarten

Ook leuk!