Lessen & cursussen
The Preacher Men - Blue - (Ferry Knijn) - publiciteitsfoto 3.jpg
Ferry Knijn

Groovy blue Gospeljazz

The Preacher Men - Blue - (Ferry Knijn) - publiciteitsfoto 1.jpg
Ferry Knijn

Groovy blue Gospeljazz

The Preacher Men - Blue - (Ferry Knijn) - publiciteitsfoto 2.jpg
Ferry Knijn

Groovy blue Gospeljazz

The Preacher Men

Blue

Met hun nieuwste album Blue, heeft The Preacher Men de Edison Jazzism Publieksprijs 2019 in de wacht gesleept!

The Preacher Men, een van Nederlands jongste jazz trio's, bestaat uit Efraïm Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op hammond en Chris Strik op drums. Drie topmuzikanten die de liefde delen voor de klassieke sax, drums & hammond trio’s uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. In 2015 besloten ze hun krachten te bundelen en zich als The Preacher Men vol overtuiging te storten op het evangelie van de gospeljazz.

Het debuutalbum Preaching Out Loud (2016) werd door de critici zeer goed ontvangen en na een periode van touren langs festivals, theaters en jazzclubs, keerde het trio terug in de studio voor de opnames van hun tweede album Blue. Het album, waarvan de titel refereert aan de bekende gemoedstoestand maar ook aan de muziekstijl, bevat 9 ‘groovy-blue’ songs waarvan zeven nieuwe composities van de hand van saxofonist Efraim Trujillo.
 
In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen de mannen hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

muziek
  • Pauze: Ja Café Cool
    • € 12,50
    Bestel kaarten

Ook leuk!