Lessen & cursussen
Esther Apituley - Beethoven Lost in Silence - (Sam van den Heuvel) - publiciteitsbeeld NIEUW.jpeg
Overburen

Visueel theaterconcert voor én door (slecht)horenden en doven

Esther Apituley

Beethoven Lost in Silence

Wat betekent het als je je gehoor kwijtraakt? Bevrijdt het de muziek of beklemt het de omgang met anderen? Beethoven Lost in Silence is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij doof werd en tegelijkertijd zijn meest gewaardeerde stukken componeerde.

Vier topmusici, een horende en een dove acteur/danser kruipen in de huid van de legendarische Beethoven, zijn radicale vernieuwing van de muziek, maar ook zijn groeiende wantrouwen tegenover schnabbelende muzikanten, dokters en het burgerlijke Weense leven. Een visueel theaterconcert voor én door horenden, slechthorenden en doven.

Regie Saskia Mees
Componist Reza Namavar
Tekst Ko van den Bosch
Artistiek leider / altviool Esther Apituley
Acteur Thomas de Bres
Doof acteur / danser Ali Shafiee
Pianist / acteur Victor Lange
Violist Paul Medeiros
Cello Jan Willem Troost

Goed om te weten
Om voorstellingen en evenementen bij Cool te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Lees hier meer over je theaterbezoek.

Mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan, dan hanteren wij een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren!

Ook leuk!