Vriendenavond Cover

Terugblik Vriendenavond

Op dinsdag 23 april namen we een deel van onze Vrienden alvast mee op reis door theaterseizoen 24-25. Met de brochurecover in het echt, koffers als rode draad, cabaretier Peter Heerschop als presentator en verschillende toffe previewacts was het een geslaagde avond om het nieuwe seizoen in te luiden.

De avond werd afgetrapt door Släpstick, die hun act startte in de pose van de brochurecover. Een full-circle moment voor zowel de vijfkoppige muziektheatergroep als ons, ruim 15 jaar geleden waren zij namelijk degene die tijdens de opening van Cool optraden. Nu hadden de mannen de eer om ons jubileumjaar af te sluiten én het nieuwe seizoen in te luiden. 

Ook lokaal talent kreeg een podium tijdens de Previewavond. Dansschool GottaMove, die in juni maar liefst 5 voorstellingen geven in onze Rodi Media zaal, toonde hun toffe choreografieën.

Theatermaker John Schleipen kwam vertellen over zijn unieke voorstelling Green Mirror Hotels waarbij de acteurs live, voor de ogen van het publiek, in een film terechtkomen door middel van een green screen op het podium.

Thjum Arts kreeg de volledig uitverkochte zaal aan het lachen met zijn grappen die ook volledig binnen het reisthema van ons nieuwe seizoen vielen. En hij viel in de smaak! Zijn voorstelling Hoe heeft het zover kunnen komen was tijdens de Vrienden voorverkoop al volledig uitverkocht.

Kleinkunstduo Beth & Flo trakteerde het publiek op een unieke combinatie van cabaret en klassieke muziek. Met sketches, tweestemmig gezongen liedjes en virtuoos pianospel kregen zij de hele zaal enthousiast. 

De avond werd kundig aan elkaar gepraat door cabaretier Peter Heerschop, die aan het eind van de avond vertelde dat ook hij, samen met Viggo Waas, naar Cool komt in het nieuwe seizoen! 

Het was een prachtige avond met veel positieve reacties van onze Vrienden, de perfecte inwijding van ons nieuwe theaterseizoen!