Naamonthulling Toon

Toon

Eindelijk is de nieuwe naam bekend van onze Kleine zaal: Toon. In deze intieme, paars gekleurde zaal zetten wij aanstormend theatertalent en gevestigde namen met een bijzonder programma in de etalage, de toonzaal. Ook zetten wij bedrijven en organisaties uit de regio graag in de spotlights en bieden wij lokale makers de kans hun kunsten te vertonen. Leerlingen en cursisten van onze eigen muziekschool laten tijdens speciale presentatieavonden de mooiste tonen weerklinken op het podium.

Feest!
Dit seizoen vieren we feest. Cool kunst en cultuur bestaat 15 jaar én we hebben een nieuwe Kleine zaal op de eerste etage. Wist je dat de naam Cool 15 jaar geleden als winnaar uit de bus kwam van een prijsvraag onder inwoners? Cool verwijst naar de kolen die in onze omgeving worden verbouwd, maar dat met de c van cultuur.

Naam
Voor de naam van de Kleine zaal hebben wij opnieuw de hulp van onze bezoekers ingeroepen. Er kwamen ruim 200 suggesties binnen. Van Kleine Cool, Picoollientje, Kiem tot spruitjes, paarse kool en Brassica.
De winnende naam is ingestuurd door Marjolein Glaser: Toon. Toon verwijst naar toonladder, Toon Hermans en Toon Tellegen. En haar zes-jarige zoontje heet Toon.

Nieuw in Toon
Terug van weggeweest, filmvertoningen. Elke maand op donderdagmiddag vertonen wij de mooiste arthouse-film in zaal Toon.
Op elke maand op zondagmiddag is het tijd voor muziek in kleine setting: Sunday Tones

Leerlingen en docenten laten de mooiste tonen horen tijdens opening Toon

Gevestigde naam, Wim Daniëls, en aanstormend talent Fedde ten Berge in de etalage, de Toonzaal

Genodigden tonen hun creatieve talent in de foyer

Marjolein Glaser zond de winnende naam in: Toon