Lessen & cursussen
foto-vier-het-leven.jpg Alexandrra Heermans Photography

Vier het Leven


Cool kunst en cultuur blijft ook in het nieuwe jaar samenwerken met Vier het Leven. Deze stichting organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling.

Samen uit, samen genieten
Onder het motto ‘Samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven activiteiten voor mensen op leeftijd die nog graag uitgaan maar dit zelf niet meer kunnen organiseren, of niet graag alleen op stap gaan. De kracht van de stichting zit in de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Ouderen kunnen een keuze maken uit een ruim aanbod van activiteiten in de regio Heerhugowaard. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten gaan zij gezellig naar een voorstelling, concert of film in Cool kunst en cultuur. Gezellig op pad met een klein clubje mensen met dezelfde interesses waar je een avond lang onbezorgd mee kunt genieten. Na afloop worden de gasten weer veilig thuisgebracht.  

Suzanne Boers – marketing manager Cool kunst en cultuur: “Cool kunst en cultuur en Vier het Leven werken samen om het voor de oudere theaterliefhebbers mogelijk te maken om naar het theater te blijven komen. Een groeiend aantal ouderen ziet er tegenop om zelf een theaterbezoek te regelen of om zelf naar het theater af te reizen. Vier het Leven ontzorgt door iedere 3 maanden belangstellenden een programma op maat te bieden.”

Joanneke van Zadelhoff – Regiocoördinator Noord-Holland: “En we halen de mensen thuis op en rijden met ze naar het theater. We brengen de jassen van de gasten naar de garderobe, halen een kopje koffie en begeleiden hen naar een speciaal gereserveerd Vier het Leven-tafel. Tijdens de pauze en na afloop is er alle gelegenheid om na te praten. Het mooie van onze uitjes is dat we de voorstellingen echt sámen beleven.”   

Stichting Vier het Leven bestaat 17 jaar en is inmiddels in 280 gemeenten actief. Gaat u nog graag uit en lijkt het u gezellig om samen met anderen te genieten van cultuur? Voor de komende maanden hebben we nog diverse voorstellingen op het programma staan in Cool kunst en cultuur, zoals 3JS en het Ukrainian National Ballet waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn.

U kunt vrijblijvend een programmaboekje aanvragen via 035 – 524 51 56 of het aanbod bekijken op www.4hetleven.nl.