Lessen & cursussen
Rodi Media zaal - Corona 100 p (Frits de Beer) - foto 1.jpg Frits de Beer

Veilig naar het theater

laatste update: 29 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 26 november zijn we genoodzaakt om van zondag 28 november t/m zondag 18 december, onze deuren dagelijks te sluiten vanaf 17:00 uur. Dat betekent dat avondvoorstellingen in deze periode niet plaats kunnen vinden. Daarnaast gelden enkele andere maatregelen:

De maatregelen in het kort
Naast het Coronatoegangsbewijs (voor iedereen vanaf 13 jaar) inclusief legitimatie, dienen alle bezoekers bij binnenkomst anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Ook in de theaterzaal dient er anderhalve meter afstand gehouden te worden. Dat betekent dat de zitplaatsen gewijzigd zullen worden. Volg daarvoor bij binnenkomst de instructies op van de medewerkers van Cool.

Informatie Coronatoegangsbewijs
Om voorstellingen en evenementen in Cool te bezoeken heb je een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Een Coronatoegangsbewijs krijg je door een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs te uploaden in de CoronaCheck-app. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig Coronatoegangsbewijs kunnen wij je helaas geen toegang geven tot de voorstelling. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te nemen om van een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken.
Bij de ingang van het theater scannen we de QR-code uit de app en toon je je legitimatie. Na toegang hoeft er géén anderhalve meter afstand meer te worden gehouden. Dit betekent dat er sprake is van de standaard placering in de theaterzaal.

Voor vragen over de CoronaCheck-app kunt u terecht op coronacheck.nl.

Veelgestelde vragen m.b.t. bovenstaande maatregelen

Wat als mijn test positief is?
Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties en je test blijkt positief te zijn, wordt je ticket alleen gerestitueerd indien je voor aanvang van de voorstelling contact opneemt met onze servicebalie via info@coolkunstencultuur.nl.

Wat kost het uitvoeren van een test?
Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties worden de kosten van de test op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Hiermee zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Bij het betreden van ons gebouw, mag de negatieve testuitslag niet ouder zijn dan 24 uur.

Hoe werkt de CoronaCheck-app?
De CoronaCheck-app werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). Download de gratis app via de Apple App Store of de Google Play Store. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met je DigiD wanneer je een vaccinatie- of herstelbewijs hebt. De app maakt van jouw gegevens een Coronatoegangsbewijs, in de vorm van een QR-code. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje mee en laat de QR-code scannen aan de deur. Opgelet: iedere bezoeker heeft een eigen telefoon met de app nodig. Je kunt maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck-app maken. Geen telefoon? Via www.coronacheck.nl/print kun je een papieren QR-code aanvragen.

Kan ik een Coronatoegangsbewijs op papier tonen?
Heb je geen smartphone? Of wil je je Coronatoegangsbewijs liever op papier? Of ga je naar een activiteit samen met mensen zonder app? Dan kun je het Coronatoegangsbewijs voor jezelf (of je partner / kinderen) op papier aanvragen via de website CoronaCheck.nl. In de CoronaCheck-app kun je maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

Kan de toegang tot het theater worden geweigerd?
We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in ons theater. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en gezelschappen staat hierbij voorop. Dankzij het Coronatoegangsbewijs hoeft er er geen afstand meer gehouden te worden in ons gebouw. Vandaar dat we strikt aan de ingang controleren of iedere bezoeker in het bezit is van een geldig Coronatoegangsbewijs. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of papieren exemplaar) kunnen wij je helaas niet in het gebouw toelaten.

Is Café Cool geopend rondom voorstellingen?
In verband met de aangescherpte maatregelen is Café Cool voorafgaand, in de pauze en na afloop van de voorstelling gesloten. Dit betekent dat je je drankje (wanneer deze bij het theaterticket is inbegrepen) voorafgaand aan de voorstelling mee de zaal in krijgt en dat de arrangementen niet plaats kunnen vinden. 

Is de garderobe geopend?
Ja, onze garderobe is geopend, vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Vanaf welke leeftijd is een coronatoegangsbewijs nodig?
Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een Coronatoegangsbewijs laten zien bij de ingang. Bij jeugd- en familievoorstellingen hebben alle bezoekers vanaf 13 jaar een geldig Coronatoegangsbewijs nodig.

Ik heb geen geldig Coronatoegangsbewijs, wat nu?
Indien je geen geldig Coronatoegangsbewijs hebt (een QR-code in de CoronaCheck-app of een print van de QR-code via CoronaCheck.nl) kunnen wij je helaas geen toegang tot de voorstelling geven. Neem voor vragen contact op met onze servicebalie via info@coolkunstencultuur.nl.

Moet ik een mondkapje dragen als ik een voorstelling bezoek?
Ja, het is verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in binnenruimtes waar ook gewerkt wordt met het Coronatoegangsbewijs.

Hoe ziet de zaalindeling eruit?
In de zaal is er sprake van de anderhalve meter maatregel. Dit betekent dat je zitplaatsen kunnen afwijken van de zitplaatsen die op je tickets staan. Volg bij binnenkomst de instructies op van de medewerkers van Cool.

Wat doet Cool kunst en cultuur om een veilig bezoek mogelijk te maken?
• We vragen om een geldig Coronatoegangsbewijs.
• We hebben een goed werkend ventilatiesysteem met luchtverversing en een goed binnenklimaat. Met mechanische ventilatoren verversen we de lucht, door buitenlucht aan te zuigen en vervolgens weer af te voeren. De installaties die de lucht aan- en afvoeren worden continu gemonitord en goed onderhouden.
• Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals het veelvuldig schoonmaken van contactpunten als deurklinken en sanitair.
• Op diverse plekken in het gebouw kunnen bezoeken hun handen desinfecteren.
• Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.

Wat kun je zelf doen?
• Kom bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) niet naar het theater. Heb je al tickets gekocht? Stuur dan een mail naar info@coolkunstencultuur.nl o.v.v. van je naam, klantnummer en de betreffende voorstelling.
• Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.