Lessen & cursussen
Inspiratiedag voor de amateurkunst - Karin Bloemen (Nick van Ormondt).jpg Nick van Ormondt

Succesvolle Inspiratiemiddag

Op zondag 29 september vond de eerste editie van de Inspiratiedag voor de Amateurkunst plaats. Tientallen liefhebbers van de amateurkunst bezochten de inspiratiesessies met o.a. Karin Bloemen en Merlijn Twaalfhoven.

IkToon

De Inspiratiedag werd geopend door presentator Oscar Koch, wethouders Nils Langedijk en John Does en directeur Lineke Kortekaas met een toelichting over IkToon. Met IkToon geven culturele instellingen, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars verspreid door Nederland een positieve impuls aan het draagvlak voor kunst en cultuur.

Inspiratievolle sessies

De dag werd gevuld met inspiratievolle en interactieve sessies van Merlijn Twaalfhoven (lokaal heldendom), Jelle van Setten en Jan Kortbeek (licht- en geluidstechniek) en Carl van der Horst (fondsenwerving en sponsoring). Niemand minder dan Karin Bloemen sloot de dag af met een leerzame sessie over podiumpresentatie. De verschillende sessies werden afgewisseld met optredens van lokale amateurverenigingen zoals Gottamove en Brassica Musicals. Ook na afloop genoten de bezoekers van lokaal talent in Café Cool.

Speeddates

In de pauze konden de bezoekers in de vorm van een speeddate allerlei vragen stellen en hun kennis bijspijkeren. Zo vertelde Roos Slot (Online Content Manager) alles over marketing en publiciteit en konden de verenigingen bij Esther de Koning (Hoofd Horeca & Verhuur) terecht voor al hun vragen over het huren van de zalen.

De eerste editie van de Inspiratiedag voor de Amateurkunst kan bestempeld worden als een succes en als een mooie aftrap voor het nieuwe theaterseizoen, waarin ook de amateurverenigingen een grote rol spelen.