Lessen & cursussen
BewaarJeTicket_Visual_Licht.jpg

Bewaar je ticket en geniet later

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. Samen met andere Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen wij onze bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector en Cool te steunen. 

Passend aanbod voor kaartkopers
Samen met artiesten, producenten en impresariaten zoeken wij op dit moment naar nieuwe data voor voorstellingen die nu geen doorgang kunnen vinden. Uiteraard blijft het oorspronkelijke ticket dan geldig. Is zo'n verplaatsing niet mogelijk, dan wordt de voorstelling definitief afgelast of ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan krijg je een tegoed ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kun je alsnog genieten van een live belevenis bij Cool! Ook kunnen kaartkopers ervoor kiezen hun ticket om te zetten in een donatie of het geld van hun tickets terugvragen. We willen kaartkopers niet teleurstellen en nemen daarom pas contact op wanneer zeker is dat de voorstelling door kan gaan op een andere datum. 

Steun de culturele sector 
De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en krijgt onder andere steun van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later, wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Geniet later  
Met Bewaar je ticket, geniet later hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst.