Lessen & cursussen
Porgy Franssen e.a. - WIJN - (Piek) liggend.jpg
Piek

Als de drank is in de man...

Wijn-HummelinckStuurmanTheaterbureau - (Ben van Duin) 1.jpg
Ben van Duin

Als de drank is in de man...

Wijn-HummelinckStuurmanTheaterbureau - (Ben van Duin) 2.jpg
Ben van Duin

Als de drank is in de man...

Wijn-HummelinckStuurmanTheaterbureau - (Ben van Duin).jpg
Ben van Duin

Als de drank is in de man...

Porgy Franssen, Carine Crutzen e.a.

WIJN, een thrillerkomedie

Vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken blijven langer bevriend, toch…? In de thrillerkomedie WIJN nemen zes topacteurs u mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht.

Charles en Charlotte ontvangen in hun grachtenpand in Amsterdam hun oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig? Nou nee. De sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar niet en Charles heeft een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond van dit jaar. Bovendien is Ed dit keer niet uitgenodigd, terwijl híj de wijnavonden ooit heeft bedacht. Als hij toch nog komt opdagen en even later ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte opduikt, loopt de boel compleet uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel…  WIJN is de opvolger van de succesvolle thrillerkomedie Hartstocht uit 2016.
 
spel Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokke 
tekst Philip Walkate 
regie Victor van Swaay

Recensies

  • de Volkskrant

    "Fantastisch ten tonele gevoerd (…) Carine Crutzen geeft met vonkende ogen ingehouden stijl aan Charlotte, Renée Fokker is scherp en snibbig als workaholic en Vincent Croiset biedt met flair tegenkleur. Randy Fokke zorgt tot slot als gekwetste dochter Eveline voor een vleug jeugdige nectar, met bittere afdronk."

  • Theaterkrant

    "Hoe het traditionele avondje wijnproeven van een groepje vrienden ontaardt in het soort openhartigheid waarvan iedereen ongemakkelijk wordt."

  • NRC Handelsblad

    "Wijn is een 'Who’s Afraid of Virginia Woolf?' voor onze tijd."

Ook leuk!