Lessen & cursussen
Laura van Dolron - Wat we normaal niet horen - (Moon Saris).jpg
Moon Saris

Intieme, kwetsbare reis

WEBVERSIE Laura van Dolron staand op stoel 71857.jpg

Intieme, kwetsbare reis

Laura van Dolron - Wat we normaal niet horen (Bart Grietens) 2.jpg
Bart Grietens

Intieme, kwetsbare reis

Laura van Dolron

Wat we normaal niet horen

Wegens aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus zijn alle voorstellingen, evenementen en verhuringen t/m 31 mei geannuleerd. Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling rondom gereserveerde kaarten.

We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verha-len die mooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

Van Dolron ontmoette mensen in onder andere in tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. “Deze mensen hebben een indrukwek-kend levensverhaal en zullen zelden aan talkshowtafels komen. De schreeuwers la-ten zich wel horen, maar de mensen die niet de macht of de behoefte hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.”

De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met mo-menten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Ze deelt het podium telkens in afwisselende samenstellingen, maar met vaste gasten Marcio Da Silva, Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek.

 

Recensies

  • NRC

    "Van Dolron hanteert haar welbekende ‘stand-up philosophy’-stijl, losjes en persoonlijk, maar gaat ook nadrukkelijk het gesprek aan. Dat maakt opvallend veel los uit het publiek. Zo wordt Wat we normaal niet horen een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen, om te luisteren naar de ervaringen van een ander zonder kritiek of tegenwerpingen."

  • De Volkskrant

    "Wat we normaal niet horen is niet moralistisch, maar wel hartverwarmend. Gaandeweg de voorstelling is het tl-licht zowaar warmer geworden."

  • Scènes

    "Het is een gouden greep om Marcio Da Silva mee te nemen naar de theaters. Hij heeft de lachers vaak op zijn hand, maar zegt tegelijkertijd rake dingen."

overig | stand-up philosophy

Ook leuk!