Lessen & cursussen
Tigre Blanco - Tijgersnest - (Dave van Hout) liggend.jpg
Dave van Hout

Tarantino-muziek met een gipsy ziel

Tigre Blanco - Tijgersnest - (Dave van Hout) staand.jpg
Dave van Hout

Tarantino-muziek met een gipsy ziel

Tigre Blanco

Tijgersnest

Tigre Blanco maakt broeierige rocksongs, waarin americana, flamenco, filmmuziek, gypsy en soul een duister verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van regisseur Quentin Tarantino: filmische akoestische rockmuziek met een rauwe twist. Een vergelijking met artiesten als Calexico, Johnny Cash, Nick Cave, Leonard Cohen en Tom Waits wordt vaak gemaakt maar deze band valt niet in een hokje te plaatsen. Van ingetogen rauwe man met gitaar die je ziel naar huis zingt, tot ruigere rocknummers met scheurende gitaren en krijsend Hamond orgel. Noem het Tarantino muziek met een gypsy soul.
 
Een theatraal decor van licht, video en aankleding zorgt voor het gevoel van een rokerige nachtclub ergens aan de Mexicaanse grens. Glazen tequila en de geur van heet zweet, je verkoopt er je ziel aan de Duivel. In het Tijgersnest nemen de muzikanten van Tigre Blanco je mee naar vervlogen tijden: een nachtelijk drank bacchanaal in de coulissen van een rondreizend circus.

Bekende namen uit de Nederlandse muziekscene zoals Twan van Gerven (lead gitarist van Beef! en Kenny B.) en Roel Spanjers (toetsenist van Normaal) sluiten hierbij aan. Gastvrouw van de avond is 'Miss Burlesque Europa': Xarah von den Vielenregen. Kunstenaar Rutger Termohlen tekende de videoprojecties. Tigre Blanco bestaat verder uit Hansz Deijen (cajon en drums) Martijn Maas (Bas) Quintijn Lohman (zang en gitaar) en Katrien van de Camp (zang).

Ook leuk!