Lessen & cursussen
Brainpower - The Story Of Hip Hop - (Jean-Marc Kessely) - publiciteitsfoto liggend.jpg
Jean-Marc Kessely

Dit is nu die lekkere dansplaat

Brainpower

The Story of HipHop

In dit bijzondere theatercollege vertelt de legendarische tweetalige Nederlandse Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur.

Aan de hand van vele fragmenten maakt Brainpower, samen met zijn VJ / DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar Cultuur, die bestaat uit vier elementen: muziek (de DJ), rap (de MC), dans (de B-Boy/B-Girl) en beeldende kunst (graffiti) ontstaan in de jaren zeventig in New York. Van Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Drake, iedereen paseert de revue. Wat startte als een ondergrondse beweging werd een wereldwijde miljardenindustrie.

Wat Brainpower onderscheidt van de rest, is vooral de combinatie van zijn ongekende gedrevenheid, de pure liefde voor het vak - en zijn kennis van zowel de music business als de cultuur. In zijn carrière van 25 jaar bracht hij tot nu toe 96 singles en 10 albums uit en scoorde hij onder meer de monsterhit Dansplaat en had zelfs in Amerika met het nummer All The Same een College Rap Radio Top 5 notering.
 

Ook leuk!