Lessen & cursussen
Eva Crutzen - Opslaan Als - (Brenda de Vries) liggend.jpg (1)

Snelle sketches en vette beats

Eva Crutzen

Opslaan Als

Na Spiritus kan geen enkele cabaretliefhebber nog om Eva Crutzen heen. “Een van de meest getalenteerde cabaretiers van haar generatie”, schreef het NRC. Opslaan Als gaat over herinneringen: waarom onthoud je de teksten van Ruth Jacott maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is? Een voorstelling met snelle sketches en vette beats.
 

Recensies

  • Theaterkrant

    "Ze is grappig, energiek en een sterke performer. Dat maakt haar een comedian die je wilt blijven volgen en waarvan je hoopt dat ze nog een lange carrière voor zich heeft."

  • NRC Handelsblad

    "Crutzen zet zoals altijd een flitsende show neer, met stroboscooplicht, geluidseffecten, lekkere beats en een slim gebruik van videoprojectie. Het ene moment projecteert ze flarden van herinneringen op het grote scherm, op het andere moment videoclips die het ritme van haar uptempo liedjes volgen."

  • de Volkskrant

    "Crutzen besteedt veel aandacht aan haar liefdesverdriet; een lastig onderwerp om origineel theater over te maken. In het slotdeel slaagt Crutzen daar alsnog in, wanneer zij als in een spionagethriller op onderzoek gaat naar de nieuwe vriendin van haar ex, en later in haar eigen computergame belandt. Dit zijn weer een paar echte Eva Crutzen-scènes: verrassend, modern vormgegeven en energiek gespeeld."

Ook leuk!