Lessen & cursussen
Eric van Sauers - De Lief en Leed Tour - (Sabrina van den Heuvel) liggend.jpg
Sabrina van den Heuvel

Expressieve macho-verteller

Eric van Sauers - De Lief en Leed Tour - (Sabrina van den Heuvel) staand.jpg
Sabrina van den Heuvel

Expressieve macho-verteller

Eric van Sauers

De lief en Leed Tour

“Er is een vorm van volwassen cabaret waarin belangrijke maatschappelijke thema’s aan bod komen zonder dat er sprake is van een uitgesproken politieke stellingname”, schreef de Elsevier over de soloprogramma’s van Eric van Sauers. Het is dan ook een bijzonder soort cabaret dat de Amsterdammer van Surinaamse afkomst beoefent.
 
Eric van Sauers was al gepokt en gemazeld in het stand-up comedycollectief Comedytrain toen hij vanaf de jaren negentig met zijn cabaretvoorstellingen de theaters veroverde. Hij excelleert in een stijl die rauw en ruw te noemen is en is oprecht en ongelooflijk grappig. Hij heeft zich inmiddels ontpopt als een van de beste verhalenvertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren, ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Niet zelden zul je ze nooit van je leven vergeten.
 
Na het zeer succesvolle en fascinerende programma Ontroert komt Van Sauers nu naar het theater om met liefde het leed te delen. Want Eric mag dan graag een beetje sarren en zuigen, de macho met het imposante fysiek laat ook graag een zachte, warme kant zien. 

Komisch.
Meeslepend.
Urgent.
Comedy recht uit het hart.
 

Recensies

 • Cabaret.nl

  “Van Sauers is troostend en realistisch en gebruikt de tijd als veroorzaker van menselijk leed. Het leed dat sterfelijkheid heet.”

 • de Volkskrant

  “Het zijn boeiende vraagstukken die Van Sauers aansnijdt en zoals we gewend zijn, weet hij het boeiend en geanimeerd te vertellen. (…) De originele kijk op het leven schijnt bij vlagen door, zoals in een fraai verhaal uit zijn jonge jaren over een romantisch bedoeld vaartochtje met een meisje, of wat er zou zijn gebeurd als Van Sauers' voorouders niet naar Suriname waren verscheept, maar in Afrika waren gebleven en Eric was opgegroeid in Ghana.”

 • Theaterkrant

  “Met zijn karakteristieke manier van spreken – langzaam, nadrukkelijk en met een permanent onder de oppervlakte broeiende irritatie – heeft hij al snel de lachers op zijn hand. Ook zijn timing is sterk.”

 • NRC Handelsblad

  “Van Sauers is zoals altijd de licht cynische, geestige beschouwer, die expressief kan vertellen en moeiteloos schakelt tussen stoere macho en gevoelige jongen.”

 • NRC Handelsblad

  “Ontroerend is zijn verhaal over een onverwacht bezoek aan een kindergrafje en zijn conference over televisiekoks - hét medicijn tegen terroristische aanslagen - is grappig en aandoenlijk tegelijk. Aan het einde van de voorstelling biedt Van Sauers zelfs nog een beetje troost, met een prachtige sterrenhemel als uitsmijter.”

 • Het Parool

  “Het is een genot om hem te horen praten over hoe hij zich verheugt op zo’n bifiworstje. Of over de volstrekte lulligheid van de ruzies bij hem thuis en wat hij doet om weer in een goed blaadje te komen bij zijn vrouw. (…) Zijn standpunten zijn tegendraads en verfrissend.”

 • De Telegraaf

  “Met zijn sterkte mimiek en een geweldig gevoel voor timing is het nog altijd zijn grote kracht om alledaags leed, van stapels handdoeken tot de flessenautomaat, te verheffen tot iets enorm grappigs.”

Ook leuk!