Reinaertdev Hollandopera Dudapaivacompany Neweuropeanensembl18
Reinaertdev Hollandopera Dudapaivacompany Neweuropeanensembl36
Reinaertdev Hollandopera Dudapaivacompany Neweuropeanensembl11

Reinaert de V. is geweldig leuk voor jong en oud *****

Koningin Nobel houdt Hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt verschijnt Reinaert aan het gerechtshof.
Reinaert wordt veroordeeld... Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

Het aloude verhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest.
Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elk dier een eigen muzikaal idioom krijgt.

Een multi disciplinaire familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

Reinaert de V. is leuk voor iedereen vanaf 7 jaar.

Recensies
"Reinaert de V. is oprecht leuk, mooi en goed te volgen. Poppenspeler en choreograaf Duda Paiva maakte geweldige kostuums, een soort draagbare poppen, voor figuren als Bruun de Beer en Tibeert de Kater, die qua mimiek weergaloos zijn. De zangers brengen deze effectief tot leven." ★★★★★- De Volkskrant

"Naar de expressieve schuimrubberen poppen, maskers en kostuums van Duda Paiva Company wil je blijven kijken. De zangers en poppenspelers laveren tussen mens en dier: hier een leeuwenkop en berenpak, daar een kater met één mensenarm en één klauw. Hun treffende dierlijke motoriek maakt het helemaal af. Het flexibele schuimrubber is een sterke dramaturgische troef: ontroerend is het moment waarop Reinaerts dochter Rosseline haar handpop van een klein vosje tot een vormloze bal vouwt en aan haar vaders voeten achterlaat." ★★★★ - NRC