Yentl En De Boer Modderkruipers (Thijs Meuwese En Daan Colijn) 2 (1)

Pannekoek, Van Meurs en Yentl & de Boer winnen Poelifinario 2023!

Peter Pannekoek, René van Meurs en het duo Yentl en de Boer zijn dit jaar de winnaars van de Poelifinario, de prijzen voor de beste cabaretvoorstellingen. Aanmoedigingsprijs Neerlands Hoop ging naar het theaterduo n00b.

Met Modderkruipers wonnen Yentl Schieman en Christine de Boer in de categorie Kleinkunst. Zij halen met het programma volgens de jury "het beste in elkaar naar boven".
In hun eerste nieuwe voorstelling sinds Magie in 2017 biedt het duo "een zinnenstrelend theaterconcert, waarin het aantal prachtige liedjes zo groot is, dat er nauwelijks een favoriet aan te wijzen valt".

Isabelle Kafando en Laura Bakker van n00b "kwamen, zagen en overrompelden de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches", volgens de jury.

Wil je voorstelling(en) van de vrouwelijke duo’s Yentl en de Boer en/of n00b dit seizoen nog in ons theater zien? Dat kan! Voor beide shows zijn nog kaarten beschikbaar.

De cabaretprijzen worden sinds 2003 uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Theo Maassen, Claudia de Breij, Wim Helsen en Erik van Muiswinkel.