Lessen & cursussen
Micha Wertheim - Voor heel even (Merlijn Doomernik) - publiciteitsfoto liggend.jpg Merlijn Doomernik

Veilig naar het theater

laatste update: 25 januari 2022

Het verlossende woord is eruit: theaters mogen weer open! Wij zijn enorm blij dat er weer voorstellingen kunnen plaatsvinden en we bezoekers mogen ontvangen. Wel gelden er nog een aantal maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, het houden van 1,5 meter afstand en de verplichte sluitingstijd om 22:00 uur. Daarnaast hebben alle bezoekers van 13 jaar of ouder een geldig Coronatoegangsbewijs nodig bij een bezoek aan een voorstelling. Kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over hun bezoek aan Cool. 

De maatregelen zoals die op 25 januari zijn aangekondigd gelden 6 weken. Na 3 weken volgt een nieuw weegmoment, daarom houden we einddatum 15 februari aan wat betreft hiervoor genoemde maatregelen (CTB, mondkapje en 1,5 meter afstand). Zodra duidelijk is wat de maatregelen zijn na het weegmoment, zullen we de aanpassingen doorvoeren en de kaartkopers informeren. 

Informatie Coronatoegangsbewijs
Om voorstellingen en evenementen in Cool te bezoeken heb je een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Een Coronatoegangsbewijs krijg je door een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs te uploaden in de CoronaCheck-app. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig Coronatoegangsbewijs kunnen wij je helaas geen toegang geven tot de voorstelling. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te nemen om van een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken. Bij de ingang van het theater scannen we de QR-code uit de app en toon je je legitimatie. 

Voor vragen over de CoronaCheck-app kunt u terecht op coronacheck.nl

Veelgestelde vragen rondom een bezoek aan Cool met het Coronatoegangsbewijs 

Vanaf welke leeftijd is een coronatoegangsbewijs nodig?
Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een Coronatoegangsbewijs laten zien bij de ingang. Bij jeugd- en familievoorstellingen hebben alle bezoekers vanaf 13 jaar een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. 

Wat als mijn test positief is?
Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties en je test blijkt positief te zijn, wordt je ticket alleen gerestitueerd indien je voor aanvang van de voorstelling contact opneemt met onze servicebalie via info@coolkunstencultuur.nl

Wat kost het uitvoeren van een test?
Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties worden de kosten van de test op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Hiermee zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Bij het betreden van ons gebouw, mag de negatieve testuitslag niet ouder zijn dan 24 uur. 

Is Café Cool geopend rondom voorstellingen?
Café Cool is voorafgaand aan de voorstelling geopend. Bij binnenkomst krijg je een consumptiemunt (wanneer deze bij het theaterticket is inbegrepen) die je vooraf of in de pauze kunt gebruiken om een drankje te bestellen. In verband met de geldende maatregelen is een vaste zitplek in het café of de foyer verplicht. Na afloop van de voorstelling is het café gesloten. 

Is de garderobe geopend?
Ja, onze garderobe is geopend, vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. 

Hoe ziet de zaalindeling eruit?
In de zaal is er sprake van de anderhalve meter maatregel. Dit betekent dat je zitplaatsen kunnen afwijken van de zitplaatsen die op je originele tickets staan. Alle kaartkopers ontvangen nieuwe e-tickets per mail. Volg bij binnenkomst de instructies op van de medewerkers van Cool. 

Wat doet Cool kunst en cultuur om een veilig bezoek mogelijk te maken?

  • We vragen om een geldig Coronatoegangsbewijs.
  • We hebben een goed werkend ventilatiesysteem met luchtverversing en een goed binnenklimaat. Met mechanische ventilatoren verversen we de lucht, door buitenlucht aan te zuigen en vervolgens weer af te voeren. De installaties die de lucht aan- en afvoeren worden continu gemonitord en goed onderhouden.
  • Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals het veelvuldig schoonmaken van contactpunten als deurklinken en sanitair.
  • Op diverse plekken in het gebouw kunnen bezoeken hun handen desinfecteren.
  • Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.

Wat kun je zelf doen?

  • Kom bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) niet naar het theater. Heb je al tickets gekocht? Stuur dan een mail naar info@coolkunstencultuur.nl o.v.v. van je naam, klantnummer en de betreffende voorstelling.
  • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.