Lessen & cursussen
Infopagina - Uw bezoek - Techniek - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

Studio Cool: uitzending gemist!

Studio Cool gemist? Niet getreurd! Kijk hier dé online talkshow vol positiviteit met kunst, cultuur en bijzondere verhalen uit de regio terug.

Aflevering 3
Powertrio Boost! komt de boel eens flink wakker schudden met moddervette Hammond sounds, virtuoze gitaarriffs en strakks beats. Rob Mostert, Jerome Hol en Erik Kooger besloten midden in de COVID-19 pandemie de handen ineen te slaan en hun stilgevallen leven een 'boost' te geven met als resultaat opwindende en spectaculaire muziek!
Stadsfotograaf van Heerhugowaard Sarissa de Groot vertelt in Studio Cool hoe zij deze rol invult en wat dit voor haar betekent. De uit Syrië afkomstige Tasar Isskreah woont sinds 2018 in Langedijk en is onlangs haar eigen onderneming gestart. Met Tasar's Fatayer hoopt ze heel Nederland aan de Syrische pannenkoeken te krijgen. "Het beste van twee werelden!", aldus Tasar. Ook vertelt Hassan Ait Bassou over zijn rol als straatcoach in Langedijk en hoe hij de inwoners verbindt. Tot slot zijn we op locatie bij dansschool Gottamove. En natuurlijk mag sneldichteres Dominique Engers niet ontbreken. Ze brengt opnieuw een actueel, muzikaal gedicht over gemeente Dijk en Waard. Kijk hier!

Aflevering 2
In de tweede aflevering is cabaretière Kirsten van Teijn op bezoek. Ze speelt en zingt uit haar nieuwe voorstelling (S)EXPERIMENT. Ton de Kruyff en Ria Kostelijk vertellen alles over hun podcast Mens en boek en welke boeken een lust voor het brein zijn. Ook schuift Joke Beers van de Artfarm aan tafel. De Artfarm initieert projecten op het gebied van kunst, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling. Marjolijn Hermus, directeur van Stichting Babyspullen, vertelt over de effecten van armoede op jonge kinderen en de manier waarop de stichting deze gezinnen ondersteund. Tot slot zijn we op locatie bij museum BroekerVeiling. Zij brengen met hun tijdelijke expositie een Ode aan de Hollandse Groenten. En natuurlijk mag sneldichteres Dominique Engers niet ontbreken. Ze brengt opnieuw een actueel, muzikaal gedicht over gemeente Dijk en Waard. De presentatie is wederom in handen van Chris Dekker. Kijk hier!

Aflevering 1
We gaan aan tafel en bespreken met niemand minder dan Burgemeester Bert Blase het positieve nieuws uit Dijk & Waard. Sneldichteres Dominique Engers schrijft ter plekke hét gedicht over de gemeente en Skotwal zorgt voor de muzikale omlijsting. Kijk hier!