Lessen & cursussen
Infopagina - Uw bezoek - Contact- en Adresgegevens - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

#StayCool - Tips voor thuis

In verband met het coronavirus houden wij onze duren voorlopig even gesloten. Gelukkig kan je thuis ook volop genieten van kunst en cultuur! Vanaf de bank, in bed of in de tuin; wij zetten de leukste tips voor thuis voor jou op een rij!

Dans
Maandagavond = Scapino Ballet avond! Elke maandag om 20:30 streamt het Scapino Ballet een film, voorstelling of documentaire over of van Scapino. Makkelijk te bekijken via hun facebookpagina en helemaal gratis. De stream van TING! is nog tot 29 maart te zien via deze link.

Theater on demand
Om het gemis van het theater wat minder te maken, staan veel voorstellingen online. Geniet thuis bijvoorbeeld van de voorstelling Turks Fruit. Met Orkater & Chill kijk je verschillende voorstellingen uit het archief terugVoor wie nog meer theatervoorstellingen wilt bekijken, zijn er twee diensten beschikbaar: Theaterflix en Voorstelling Gemist. Theaterflix heeft zowel een gratis als betaald aanbod van voornamelijk toneel en muziektheater, maar ook jeugdvoorstellingen zijn te vinden op dit platform. Voor de cabaretliefhebber is er Voorstelling Gemist. Hierop staan zowel recente producties als voorstellingen van vroeger. Kijk voorstellingen terug die je net hebt gemist, maar ook shows die je nooit hebt kunnen zien. Elke week worden er nieuwe voorstellingen toegevoegd, zo raak je nooit uitgekeken!

Filmhuis
Kijk de nieuwste filmhuisfilms direct bij jou thuis en steun je favoriete filmtheater. Picl geeft je, in samenwerking met 31 Nederlandse filmtheaters, toegang tot het mooiste aanbod van de allernieuwste premièrefilms en documentaires. Kies je favoriete filmtheater, betaal per film en krijg 48 uur toegang.

Thuisconcert
Om samenhorigheid in deze tijd nog meer te bevorderen gaf het Rotterdams Philharmonisch orkest een online optreden. Het Concertgebouw geeft op avonden dat er normaal gesproken concerten plaats zouden vinden een live stream van een ander concert. De Matthaüs Passion kijk je op vrijdag 3 april om 19:00.

Voor kinderen
Nu de scholen en sportlocaties dicht zijn moeten kinderen hun energie op een andere manier kwijt, bijvoorbeeld door te dansen. Dat kan met de gloednieuwe online videoserie 'Kinderen voor kinderen blijft thuis'. Elke dag om 12:00 komt er een video online op het youtube kanaal van het kinderkoor, die kinderen te gekke dansmoves leert op de muziek van Kinderen voor Kinderen.
Geen thuisbioscoop, maar een thuistheater! MaasTV plaatst elke dag een registratie van een oude voorstelling online. Of kijk de voorstellingen Klucht en Dit is Geen Theater terug van Bonte Hond's thuistheater. Liever iets meer interactie? De Toneelmakerij combineert registraties van hun voorstellingen met leuke opdrachten om te doen. Of kijk je oren uit met het hoorspel van Oorkaan, leuk voor tijdens het knutselen of kleuren!

Elke week wordt dit overzicht aangevuld met de nieuwste tips. Heb je zelf nog een leuke tip? Deel het op Facebook of Instagram met #StayCool.