Lessen & cursussen
Infopagina - Uw bezoek - Contact- en Adresgegevens - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

#StayCool - Tips voor thuis

Ook thuis kan je volop genieten van kunst en cultuur! Vanaf de bank, in bed of in de tuin; wij zetten de leukste tips voor thuis voor jou op een rij!

Dans
Begin de week goed met de Urban danslessen van Korzo. Met #OnlineUrbanDanceClass leer je elke twee weken een nieuwe dansstijl. Start deze week met de les Hiphop / Afrofusion! Maandagavond = Scapino Ballet avond! Om 20:30 uur streamt het Scapino Ballet een film, voorstelling of documentaire over of van Scapino. Makkelijk te bekijken via hun facebookpagina en helemaal gratis. 

Cool's Pubquiz
Ben jij een echte alleskenner en heb je wel weer zin in een avond vol gezelligheid? Dan hebben wij de oplossing: Cool's online pubquiz! Dezelfde leuke quiz als je van ons gewend ben, maar dan vanuit je eigen woonkamer. Trommel al je vrienden, collega's en/of huisgenoten op en meld je aan! De eerstvolgende editie is op woensdag 3 juni om 20:00 uur. Kan je dan niet? Vrijdag 5 juni is er nog een kans om mee te doen.

Theater on demand
Alhoewel je nu niet naar het theater toe kunt, kan je het theater wel in huis halen! Elke week zie je het Theater Virus Festival. Een verzameling van theater, muziek en cabaret die mensen laat genieten van al het mooie dat theater te bieden heeft. Kijk live mee op vrijdag om 20:00 uur, of kijk de uitzending terug! Het Internationaal Theater Amsterdam presenteert ITA's Decamerone. Acteurs uit het Nederlands theater lezen dagelijks één verhaal, als ode aan het leven. 

Filmhuis
Kijk de nieuwste filmhuisfilms direct bij jou thuis en steun je favoriete filmtheater. Picl geeft je, in samenwerking met 31 Nederlandse filmtheaters, toegang tot het mooiste aanbod van de allernieuwste premièrefilms en documentaires. Kies je favoriete filmtheater, betaal per film en krijg 48 uur toegang. De Kunstmeisjes geven kunsttips met o.a. bijzondere en onroerende films die je kunt bekijken.

Muziek
De quarantaine dient als inspiratie voor veel muzikale initiatieven. Zo heb je de virtuele theatertour van Ed Struijlaart, die middels een live stream en allerlei technische tools een compleet huiskamer concert verzorgd vanaf de laptop. Het cabaretduo Yentl & de Boer lanceerde onlangs hun nieuwe nummer Aanraking, met een wel héél toepasselijke tekst! 

Cabaret
Andries Tunru maakt elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond Quarantaine Comedy, live via zijn Instagram om 20:30 uur. De improvisatieacteur bouwt op de input van de kijkers, waardoor elke aflevering weer anders is.

Voor kinderen
Geen thuisbioscoop, maar een thuistheater! Voor kinderen uit groep 3 t/m 5 zijn er elke dag gratis online theaterlessen. Deze zijn actief, met veel humor en duren slechts 10 minuten - perfect als afwisseling op het rekenen of spelling. De Toneelmakerij plaatst verschillende voorstellingen online met leuke bijpassende opdrachten, die je voor of na het kijken kan maken. Gek op kleuren? Via Senf kleur je de mooiste creaties, zoals deze kleurplaat van Buurman & Buurman.

 

Elke week wordt dit overzicht aangevuld met de nieuwste tips. Heb je zelf nog een leuke tip? Deel het op Facebook of Instagram met #StayCool.