Lessen & cursussen
_DSC2877.jpg Richard Rood

Raad van Toezicht

Cool kunst en cultuur is een stichting met een directeur/bestuurder en een Raad van Toezicht. De Governance Code Cultuur wordt toegepast. Klik hier voor de profieleisen van de Raad van Toezicht van Cool.

De Raad van Toezicht van Cool bestaat uit de volgende leden:

De heer R. Reus (voorzitter)
Sinds 1987 werkt de heer Reus voor verschillende gemeentes in Noord-Holland. Zijn kennis en ervaring ligt op het gebied van financiën en bestuur. Hij is lid van de Rekenkamercommissie van de gemeente Waterland en werkt als gemeentesecretaris voor de gemeente Den Helder. Volgens het vastgestelde rooster van aftreden van de Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur loopt het lidmaatschap van de heer Reus tot 1 januari 2024.

De heer A.C.J. Hanrath
Sinds 2006 heeft de heer Hanrath voor verschillende middelgrote advocatenkantoren gewerkt in Noord-Holland. Sinds 2015 is hij partner bij Rensen Advocaten. Daarnaast is hij actief lid van de JCI Heerhugowaard. Volgens het vastgestelde rooster van aftreden van de Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur loopt het lidmaatschap van de heer Hanrath tot 6 februari 2022.

Mevrouw R.E. Siebel
Met een achtergrond als register-controller heeft mevrouw Siebel veel ervaring met het adviseren van organisaties over sturing en beheersing. Zij werkt momenteel als financieel directeur bij ESDN. Als oorspronkelijk opgeleid schoolmusicus (later gevolgd door een studie Bedrijfseconomie en Register Control) heeft zij bovendien veel affiniteit met de culturele sector. Volgens het vastgestelde rooster van aftreden van de Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur loopt het lidmaatschap van mevrouw Siebel tot 26 oktober 2022.

De heer A.C.H.I. Oostvogel
Na ruim 17 jaar directievoering nam de heer Oostvogel in maart 2019 afscheid van Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Goed cultureel ondernemerschap en excellent gastheerschap hebben altijd zijn aandacht. Als culturele instelling goed en breed verankerd zijn in de lokale gemeenschap zijn voor hem de basisvoorwaarden. Volgens het vastgestelde rooster van aftreden van de Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur loopt het lidmaatschap van de heer Oostvogel tot 26 oktober 2022. 

De heer J. Veerman
Sinds 2004 is de heer Veerman als directeur-eigenaar verbonden aan H&S Adviesgroep en Regio Talent. Hij is vanaf 2011 verbonden aan werkgeversorganisatie VNO-NCW Noordwest-Holland (vanaf 2019 als voorzitter) en het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. Hij heeft een uitgebreid netwerk in het regionale bedrijfsleven. Volgens het vastgestelde rooster van aftreden van de Raad van Toezicht van Cool kunst en cultuur loopt het lidmaatschap van de heer Veerman tot 1 januari 2024.