Lessen & cursussen
Coolpleinfestival - Wouter Hamel - (Sanja Marusic).jpg Sanja Marusic

Coolpleinfestival

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september wordt het Coolpleinfestival weer georganiseerd op en rond het Coolplein. Deze 7e editie is extra feestelijk. Cool viert dit weekend namelijk haar 10-jarig bestaan! Op vrijdagavond wordt het festival op feestelijke wijze geopend met o.a. Wouter Hamel en Broken Brass Ensemble.

Wouter Hamel en Broken Brass Ensemble
Singer-songwriter Wouter Hamel zal samen met zijn band relaxte en zomerse vibes naar het Coolplein brengen. Wouter is o.a. bekend van zijn optredens in De Wereld Draait Door en Linda's Zomerweek. Daarna sluit Broken Brass Ensemble de eerste avond af met een energieke mix van verschillende muziekstijlen. Zij hebben al vele festivals platgespeeld en zullen ook het Coolplein op z’n kop zetten met hun unieke brass party. Eén ding is zeker, stilstaan is geen optie!

Bands, dj’s en previews theatervoorstellingen
Op vrijdag en zaterdag staan er diverse lokale en regionale bands en dj’s op het festival zoals Ønder Cøver, dj VanHox en Riddles. Ook zijn er theaterpreviews te zien van voorstellingen die later in het seizoen avondvullend bij Cool staan. Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise, ofwel countrytrio The BlueBirds, brengen een ode aan de mooiste countrysongs. Chris Hordijk en Rob Mostert Hammond Group brengen een unieuk concert met rockhits waarin de Hammond een prominente rol speelt. Op zondag is er een speciale kinderprogrammering met o.a. diverse straattheateracts op het Coolplein, in Café Cool en in het Stadspark. 

10 jaar Cool
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Cool krijgt het festival dit jaar een extra feestelijk tintje. Het festival start al op vrijdagavond met een feestelijke opening en veel live muziek. Op zaterdag zullen de Ashton Brothers een uitverkochte Rodi Media zaal op z’n kop zetten met hun voorstelling Enfants Terribles en op zondag zullen de leerlingen van Cool 10 nummer 1-hits van de afgelopen tien jaar ten gehore brengen. Vanaf dit weekend zal ook het speciaal voor Cool gebrouwen jubileumbier (in samenwerking met de Westfriese Bierbrouwerij) worden geschonken in Café Cool. 

Amateurverenigingen
Samen met de bands, dj’s en professionele artiesten zullen tijdens het Coolpleinfestival tientallen amateurverenigingen het nieuwe culturele seizoen inluiden. Op zowel het buitenpodium op het Coolplein als in de Rodi Media zaal, het café en atelier van Cool, presenteren de muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen, kunstenaars en andere amateurverenigingen uit Heerhugowaard zich met uiteenlopende optredens.

Bekijk hier het volledige blokkenschema van het Coolpleinfestival.

Initiatief
Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool kunst en cultuur. Voor het festival werken zij samen met diverse lokale partijen. 

Volg het Coolpleinfestival op Facebook of kijk op www.coolpleinfestival.nl voor het laatste nieuws en het programma.