theater, film, concerten & meer
Beeldende kunst - Beeldhouwen & Keramiek - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

Veilig naar je les of cursus

laatste update: 27 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 26 november zijn we genoodzaakt om van zondag 28 november t/m zaterdag 18 december, onze deuren dagelijks te sluiten vanaf 17:00 uur. Dat betekent dat cursussen die na 17:00 uur plaatsvinden niet door kunnen gaan en muziekles vanaf 17:00 uur digitaal wordt gegeven. Hieronder vind je meer informatie over de gevolgen van de aangescherpte maatregelen.

Instrumentale les en zangles
Alle muzieklessen tussen 09:00 en 17:00 uur vinden plaats in Cool. Muzieklessen die na 17:00 uur plaatsvinden zullen t/m 18 december digitaal plaatsvinden. Hierbij worden de gebruikelijke lesdagen en -tijden zoveel mogelijk aangehouden. Je ontvangt zo spoedig mogelijk informatie van je docent over deze digitale lessen. De online lessen zijn een volwaardige vervanging van de fysieke lessen. Meer informatie over het aanbieden van de online lessen vind je hier.

Cursussen 
Cursussen die plaatsvinden voor 17:00 uur kunnen doorgaan in Cool. Cursussen die plaatsvinden na 17:00 uur kunnen t/m 18 december niet doorgaan. In overleg met de docent wordt gezocht naar een alternatief. Bijvoorbeeld verplaatsen naar een ander tijdstip of hervatten zodra de avondlockdown is opgeheven. Je ontvangt hierover zo spoedig mogelijk bericht per mail.

Coronatoegangsbewijs, mondkapje en 1,5 meter
Alle bezoekers, leerlingen en cursisten van 18 jaar en ouder hebben een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Bij de ingang van het gebouw scannen we de QR-code uit de app en toon je je legitimatie. Naast het Coronatoegangsbewijs dienen alle bezoekers anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar).

Ouder(s)/verzorger(s)
Ook voor ouders en verzorgers die tijdens de les of cursus willen wachten in ons gebouw, is het tonen van het Coronatoegangsbewijs verplicht. Na toegang tot het gebouw is het tevens verplicht om anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen.

Online lessen
Indien je 18 jaar of ouder bent en geen Coronatoegangsbewijs kunt laten zien voorafgaand aan jouw les, bieden wij online (instrumentale) lessen aan. Het volgen van online lessen dient altijd in overleg met je docent te worden afgesproken. Wij zien de online les als een volwaardige vervanging van de fysieke les in Cool.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik een Coronatoegangsbewijs?
Een Coronatoegangsbewijs krijg je door een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs te uploaden in de CoronaCheck-app.

Heb je geen Coronatoegangsbewijs?
Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen Coronatoegangsbewijs? Dan kunnen wij je helaas geen toegang tot het gebouw verschaffen. Is je kind niet in de gelegenheid om zelfstandig bij het lokaal te komen? Neem dan contact op met de betreffende docent om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe werkt de CoronaCheck-app?
De CoronaCheck-app werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). Download de gratis app via de Apple App Store of de Google Play Store. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met je DigiD wanneer je een vaccinatie- of herstelbewijs hebt. De app maakt van jouw gegevens een Coronatoegangsbewijs, in de vorm van een QR-code. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje mee en laat de QR-code scannen aan de deur. Opgelet: iedere bezoeker heeft een eigen telefoon met de app nodig. Je kunt maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck-app maken. Geen telefoon? Via www.coronacheck.nl/print kun je een papieren QR-code aanvragen.

Wat als mijn test positief is?
Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties en je test blijkt positief te zijn, dan kunnen we je helaas geen toegang geven tot het gebouw.

Wat kost het uitvoeren van een test?
Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties worden de kosten van de test op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Hiermee zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Bij het betreden van ons gebouw, mag de negatieve testuitslag niet ouder zijn dan 24 uur.

Kan ik een Coronatoegangsbewijs op papier tonen?
Heb je geen smartphone? Of wil je je Coronatoegangsbewijs liever op papier? Of ga je naar een activiteit samen met mensen zonder app? Dan kun je het Coronatoegangsbewijs voor jezelf (of je partner / kinderen) op papier aanvragen via de website CoronaCheck.nl. In de CoronaCheck-app kun je maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

Kan de toegang tot het gebouw worden geweigerd?
We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in ons gebouw. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staat hierbij voorop. Dankzij het Coronatoegangsbewijs hoeft er er geen afstand meer gehouden te worden in ons gebouw. Vandaar dat we strikt aan de ingang controleren of iedere leerling / cursist in het bezit is van een geldig Coronatoegangsbewijs. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of papieren exemplaar) kunnen wij je helaas niet in het gebouw toelaten.

Vanaf welke leeftijd is een Coronatoegangsbewijs nodig?
Voor leerlingen en cursisten geldt dat iedereen van 18 jaar en ouder een Coronatoegangsbewijs moet laten zien.

Moet ik een mondkapje dragen in Cool?
Ja, voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder is het verplicht om een mondkapje te dragen in binnenruimtes waar ook gewerkt wordt met het Coronatoegangsbewijs.

Wat doet Cool kunst en cultuur om een veilig bezoek mogelijk te maken?

  • Op diverse plekken in het gebouw kun je gebruik maken van desinfectiemiddel; 
  • Alleen de docent opent de lokaaldeuren. Je gaat naar binnen als je docent naar je toe komt;
  • Je neemt je eigen potlood/pen van huis mee om je huiswerk mee op te kunnen schrijven; 
  • Als je moet niezen of hoesten, doe je dit in je elleboog; 
  • In elk lokaal zijn spatschermen, desinfectiemiddel, papieren doekjes en schoonmaakmiddel aanwezig om tussen de lessen en cursussen door gebruikt materiaal te ontsmetten; 
  • Piano's en overig gedeeld instrumentarium in Cool worden na elke les ontsmet door de docent; 
  • Je speelt alleen op je eigen instrument. 

Wat kun je zelf doen?
Heb je koorts of verkoudheidsklachten? Neem dan contact op met je docent of onze servicebalie via 072 534 76 62. Je komt niet naar Cool. Instrumentale leerlingen en zangleerlingen maken een afspraak voor een vervangende (digitale) les.

Vragen?
Heb je vragen over bovenstaande maatregelen? Neem dan contact op met je docent of met onze servicebalie via info@coolkunstencultuur.nl of 072 534 76 62.