theater, film, concerten & meer
Kennismaking & Oriëntatie - Blokfluitklas - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

Nóg meer kinderen structureel muziekonderwijs!

We hebben iets te vieren! Woensdag 25 november wordt namelijk het Muziekakkoord ondertekend voor de regio Noord Noord-Holland. Dit betekent dat bijna 59.000 basisschoolleerlingen in de vier deelregio's Alkmaar/Heerhugowaard, IJmond, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland structureel muziekonderwijs krijgen!

Tijdens de feestelijke ondertekening laten basisschoolleerlingen uit de regio zien wat muziek voor ze betekent, gaan de deelnemende organisaties in gesprek met elkaar en vertellen ze over de actieplannen. Erevoorzitter Koningin Máxima zal ook online aanwezig zijn en het programma wordt gepresenteerd door Giovanca Ostiana.

Wil de de ondertekening online meemaken? Volg op 25 november 12:00 uur de livestream via het YouTube-kanaal van Meer Muziek in de Klas!

Cool zet zich al jarenlang in voor muziekonderwijs voor íeder kind, zowel in Cool als op de scholen in de gemeente Heerhugowaard en Langedijk. Samen met het netwerk van Méér Muziek in de Klas (schoolbesturen, muziekscholen, verenigingen, Pabo’s en conservatoria) zetten wij ons in om muziek een structureel onderdeel te laten zijn van het onderwijs, op zoveel mogelijk scholen. Dit kunnen we realiseren vanuit de CmK subsidie, de MuziekMatch of anderszins. Niet iedereen krijgt muziek(onderwijs) namelijk van huis uit mee, en school is dé plek om ieder kind de kans te geven talenten te ontdekken. Daarnaast is muziek maken hét middel om je 21st century skills te ontwikkelen en het geeft je meer zelfvertrouwen!