theater, film, concerten & meer
Zeg maar Hugo.png

Een Stadshart waar je u tegen zegt? Zeg maar Hugo!

Begin november was het zover! In heel Heerhugowaard en omstreken zag ‘Zeg maar Hugo' het daglicht. Onder deze noemer treden alle partijen in het Stadshart Heerhugowaard voortaan gezamenlijk naar buiten. Samen met de ondernemers in Middenwaard, cafés en restaurants in het Stadshart, Vue Heerhugowaard, Jack’s Casino Heerhugowaard, De Waerd Bowling, bibliotheek Kennemerwaard en de gemeente Heerhugowaard hebben we onze krachten gebundeld. Door als één merk te opereren, laten we samen zien wat er in het Stadshart allemaal te doen is. En dat is verrassend veel!

Meer weten over Zeg maar Hugo? Dit is het verhaal erachter… 
Heerhugowaard... is een bloeiende stad waar de Heerhugowaarders een vriendelijke, gastvrije en een hechte gemeenschap vormen. Dat is misschien te verklaren doordat dit oorspronkelijke veengebied vaak geteisterd werd door stormvloeden. Dat stelde de bewoners voor vele uitdagingen. En juist in barre tijden is het fijn wanneer de deur van de buurman voor je openstaat en je samen kunt werken aan oplossingen.

Heerhugowaard… is een opmerkelijke naam voor een even opmerkelijke stad. Vernoemd naar de heer Hugo van Assendelft óf de heer Hugo Akersloot, daar zijn de geschiedkundigen het nog niet over eens. Eén ding is echter wel zeker: ene heer Hugo nam het initiatief tot het bouwen of verhogen van een dijk. Die dijk bracht Heerhugowaard veiligheid en voorspoed. Heer Hugo was in die tijd dan ook hét gezicht van de streek.

Tegenwoordig vind je in het levendige stadshart van Heerhugowaard alles wat je nodig hebt om je echt thuis te voelen. Pik een terrasje, ontspan bij een etentje of span je in op de bowlingbaan. Ga naar de laatste blockbuster, lach om een stand up comedian, wordt wijzer van een lezing of verlies je in een boek. Scoor een nieuwe outfit of kapsel en haal alles voor een verse maaltijd thuis. Alle winkels, horeca, culturele activiteiten én bewoners maken samen het Stadshart Heerhugowaard.

We hebben nu één herkenbaar gezicht. Een nieuw gezicht dat je verwelkomt, waarbij je je thuis voelt en dat je helpt waar nodig. Zoals het gezicht van een goede vriend of goede buur. En daartegen zeg je geen mijn ʼheer’…

Weet je wat? Zeg maar Hugo!