theater, film, concerten & meer
Zicht op Talent - voor slider.jpg

Zicht op Talent

Zicht op Talent is een talentontwikkelingsproject van Artiance Centrum voor de Kunsten in Alkmaar en Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard, en heeft als doel het versterken en ondersteunen van talenten uit de regio.

Via dit unieke traject krijgt uitzonderlijk cultureel talent uit de regio maatgerichte ontwikkelings- en presentatiemogelijkheden aangeboden. Ook komen zij, waar nodig, in aanmerking voor extra financiële ondersteuning om hun doelen te bereiken.

Uitzonderlijk talent wordt in de eerste instantie via (vak)docenten en op scholen gescout en uitgenodigd om auditie te doen. Op basis van een positieve auditie en de persoonlijke ambitie wordt vervolgens een maatgericht ontwikkelingstraject aangeboden en doorlopen. Talenten krijgen naast extra lessen met vakdocenten ook verschillende workshops aangeboden. Daarnaast doen zij extra podiumervaring op en treden zij op als ambassadeur van Zicht op Talent.

“Wij zien te vaak uitzonderlijk talent vertrekken naar de grotere steden omdat er onvoldoende groei- en speelplekken zijn. De komende jaren gaan wij daarom werken aan een structurele verbetering van talentontwikkeling in de regio.” - Rob Bangert, directeur Artiance Centrum voor de Kunsten.

Zicht op Talent kent diverse (financiële) partners waaronder Het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het bedrijfsleven.

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom dit project? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.