theater, film, concerten & meer
Instrumenten - Accordeonles - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

Korting

DijkenwaardPas
De DijkenwaardPas is een kortingspas voor inwoners van de gemeente Dijk & Waard met een minimum inkomen. Het digitale tegoed op is te besteden bij aangesloten verenigingen en organisaties. Ook bij Cool is dit tegoed te besteden voor korting op het les- en cursusgeld. Afschrijven van het tegoed van de DijkenwaardPas kan bij onze servicebalie. De DijkenwaardPas is vanaf 1 januari 2023 een samenvoeging van de Huygenpas en MeedoenPas.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Indien het tegoed op de DijkenwaardPas niet toereikend is, bestaat voor instrumentale les en zangles de mogelijkheid om een extra financiële bijdrage aanvragen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Via het Sociaalplein van de gemeente Heerhugowaard kun je in contact komen met een erkende intermediair die de aanvraag zal verzorgen. Inwoners uit Langedijk kunnen hier ook terecht voor een aanvraag.

Gezinskorting
Indien uit één gezin meerdere kinderen (tot 21 jaar) instrumentale les of zangles volgen, geeft Cool korting op het lesgeld. Elk tweede en volgende kind krijgt automatisch een korting van €35,-.
 
HaFa-korting
Leerlingen die via een harmonie of fanfare uit Heerhugowaard of Langedijk op les komen, kunnen gebruik maken van de HaFa-korting. Naast de muzieklessen kunt u zich via de website opgeven voor theorielessen die u voorbereiden op de HaFa-examens.
 
Stichting Cool Prelude Fonds
Kinderen tot 18 jaar uit Heerhugowaard en Langedijk kunnen voor een minimaal bedrag een jaar lang een instrument huren waarop muzieklessen gevolgd kunnen worden bij Cool. De huur van een instrument bedraagt dankzij het fonds slechts €15,- per jaar voor kinderen van DijkenwaardPashouders en €40,- per jaar voor andere kinderen. Kinderen van ouders met een DijkenwaardPas krijgen voorrang bij de toewijzing van een instrument. Het huren van een instrument uit het fonds is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer informatie over bovenstaande regelingen is op te vragen bij de afdeling educatie. Combinaties van kortingen zijn niet mogelijk.