theater, film, concerten & meer
Cool voor school - Aanbod in Cool - (Frits de Beer).jpg Frits de Beer

Met school naar Cool

Voorstellingen
Bij Cool genieten jaarlijks duizenden basisschoolleerlingen van prachtige theatervoorstellingen. Samen met cultuurcoördinatoren uit het onderwijs en met financiële ondersteuning van gemeente Heerhugowaard, zet Cool zich in om kwalitatief hoogstaande en bij het onderwijs aansluitende voorstellingen te programmeren.

"Mijn kleuters hebben een half uur geboeid gekeken naar de magische voorstelling 'In de kelder staat een huis'. Kreten van spanning werden afgewisseld door luid gelach. De kinderen hebben het er nu - drie dagen later - nog over!" - Sandra Koper, leerkracht De Zevensprong

De voorstellingen uit het aanbod bij Cool zijn voor scholen die deelnemen aan CultuurPrimair te bestellen via CultuurPrimair. Ben je op zoek naar een passende voorstelling voor jouw hele school vanwege een speciale gelegenheid of ben je geen deelnemer van CultuurPrimair? Neem dan contact op met Sanne Smienk.

CultuurPrimair
CultuurPrimair is het samenwerkingsverband van scholen, cultuuraanbieders en gemeentes in de regio Noord-Kennemerland. Op CultuurPrimair vind je informatie over projecten, lessen, workshops en voorstellingen op het gebied van dans, theater, muziek, literair, beeldende kunst, erfgoed en media. Via CultuurPrimair stellen scholen hun eigen cultuurprogramma samen. Naast het samenstellen van een eigen programma heeft iedere school ook toegang tot een analysetool en een geschiedenistool. Met die tools kunnen de scholen hun cultuureducatie toetsen aan hun beleidskeuzes.

Cool voor jouw school?
Cool heeft jarenlange ervaring bij het op maat verzorgen van diverse projecten voor het primair onderwijs. Is er een speciale gelegenheid op school of werken de kinderen aan een thema waar muziek, dans, theater of beeldende kunst bij aansluit? Cool heeft alles in huis. Van kennismaking met cultuur tot een verdieping of nascholing op het gebied van cultuureducatie. Werk jij op of voor een school en ben je benieuwd wat Cool voor jullie zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met afdeling Cool voor School.